מתכון

סלט אנדיב עם דלעת ותפוזים

האנדיב מריר, הדלעת בשרנית והתפוז מתוק. אין מתוק בלי מר, בתפוז כמו בחיים. והסלט המופלא הזה עושה לבלוטות הטעם מה שניסיון חיים שלמים עושה ללב.

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
סלט אנדיב עם דלעת ותפוזים
סלט אנדיב עם דלעת ותפוזיםצילום: דן פרץ

רכיבים

  • 2 צרורות אנדיב טרי
  • 150 גרם דלעת
  • מיץ מחצי תפוז
  • 1 תפוז שלם
  • 20 זיתי טאסוס שחורים ומצומקים
  • 15 פסים דקיקים מגרידת קליפת התפוז
  • 3 כפות (45 מיליליטר) שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח אטלנטי

הוראות הכנה

מפרידים את עלי האנדיב ומעבירים לקערת ההגשה. משתמשים רק בפריכים והבהירים שקוציהם אינם שרופים ונפטרים מהצעירים והמרירים שבמרכז. מסירים את קליפת הדלעת, חותכים את בשרה למלבנים מוארכים בגודל 2X3 סנטימטר לערך ופורסים אותם לפרוסות דקיקות לרוחב. מעבירים את הפרוסות למחבת עם כף שמן זית ומיץ התפוז ומקפיצים על אש גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים והפרוסות מתחילות להיחרך. מכבים את האש.

קולפים את קליפת התפוז בעזרת סכין חדה עד שנחשף בשרו הכתום. חוצים אותו לאורכו ואחר כך פורסים כל מחצית לפרוסות בעובי חצי סנטימטר. מוסיפים את האנדיב שבקערה יחד עם פרוסות הדלעת המקורמלות ומגלענים פנימה גם את הזיתים. מוסיפים את גרידת התפוז ומתבלים בשמן הזית והלימון ובפלפל שחור ומלח בנדיבות. מגישים עם או בלי חריץ גבינה חריפה ליד, עם מזלג וגבעול של בצל ירוק, ואוכלים מלוא פה מן הדבש ומן העוקץ, מן המר והמתוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ