מתכון

חזה עוף אפוי על פרוסות תפוחי אדמה

מתכון פשוט וטעים שגם ילדים יכולים להכין

אמיר מרקוביץ', שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אמיר מרקוביץ', שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
חזה עוף עם תפוחי אדמה

רכיבים

  • 2 חזה עוף חצוי ל-2 כל אחד
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום קלופה וכתושה
  • רבע כפית פפריקה מתוקה
  • 2 ענפי טימין קצוצים (לא חובה)
  • רבע כפית מלח

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את שמן הזית יחד עם התבלינים ומכניסים לקערה את החזה עוף ומערבבים. בזמן שמשרים את חזה העוף בתבלינים, קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.

כעת, ניגשים לתנור ומחממים אותו לחום של 180 מעלות.

בתבנית עם נייר אפייה מניחים ארבע פרוסות של תפוח אדמה ועליהן מניחים את החזה עוף (בסך הכל 4 פעמים).

מתבלים במלח כל חזה עוף, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור.
כעבור 20 דקות מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-10-5 דקות, עד שנראה לכם מוכן. זהירות לא לייבש את העוף. מוציאים ומגישים.

תגובות