מתכון |

מטבל איולי וקורנישונים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
איולי וקורנישוניםצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 2 חלמונים בטמפרטורת החדר

  • 1 שן שום קצוצה

  • כפית וחצי חרדל דיז'ון חלק

  • 2 כפיות מיץ לימון

  • חצי כפית מלח

  • 180 מ”ל (3/4 כוס) שמן אגוזים או חמניות

  • כף שמן זית

  • 6 קורנישונים קצוצים

הוראות הכנה

טורפים חלמונים במטרפה ידנית או במעבד מזון קטן עד שהם תופחים וצבעם מתבהר (אם מכינים כמות גדולה יותר, מעבדים במעבד מזון בפולסים). מוסיפים תוך כדי טריפה שום, חרדל, לימון ומלח עד לקבלת מרקם אחיד.

מזליפים פנימה שמן בהזלפה איטית ותוך כדי טריפה, עד לקבלת מסה תפוחה, סמיכה ומבריקה. מוזגים שמן זית וטורפים מעט. מקררים עד ההגשה. זורים קורנישונים קצוצים מעל ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ