שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

קדרת כבש עם תמרים ודבש

לעשייה בטאג'ין חרס עבה, גדול ומרשים היושב על מתקן חימום ובישול חשמלי ומאפשר את הטוב בשני העולמות. תבשיל שכולו חג של צירופים

תבשיל בטאג'ין
נירה רוסו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

שימו לב: את כל נתחי הבשר והדגה הדורשים השחמה יש להשחים במחבת נפרדת, ולא בטאג'ין. כך גם לגבי טיגון בצל, למשל.

25 דקות הכנה. 3 שעות בישול

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר כתף כבש חתוך לקוביות
  • 18 תמרים ללא חרצנים
  • 4 כפות דבש ניגר
  • 3 בצלים מקוצצים
  • 1/2 כף זעפרן
  • 4 כפות שמן זית

הוראות הכנה

1. שפכו את השמן למחבת והשחימו את קוביות הבשר. הוסיפו את הבצל והניחו לו להתאדות.

2. שפכו לתוך הקדירה. הוסיפו את הדבש, התבלינים ואת מי פרחי ההדרים. הוסיפו את המלח והפלפל ולאחר מכן שפכו ספל מים וערבבו. הפעילו את הקדרה, כסו ובשלו במשך שעתיים ו-35 דקות.

3. הוסיפו את התמרים והמשיכו לבשל במשך 25 דקות נוספות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ