מתכון |

קדרת כבש עם תמרים ודבש

לעשייה בטאג'ין חרס עבה, גדול ומרשים היושב על מתקן חימום ובישול חשמלי ומאפשר את הטוב בשני העולמות. תבשיל שכולו חג של צירופים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תבשיל בטאג'ין
קל
6 מנות

שימו לב: את כל נתחי הבשר והדגה הדורשים השחמה יש להשחים במחבת נפרדת, ולא בטאג'ין. כך גם לגבי טיגון בצל, למשל.

25 דקות הכנה. 3 שעות בישול

  • 1 ק"ג בשר כתף כבש חתוך לקוביות
  • 18 תמרים ללא חרצנים
  • 4 כפות דבש ניגר
  • 3 בצלים מקוצצים
  • קומץ זנגביל
  • קומץ קינמון
  • 1/2 כף זעפרן
  • כף מי פרחי הדרים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

1. שפכו את השמן למחבת והשחימו את קוביות הבשר. הוסיפו את הבצל והניחו לו להתאדות.

2. שפכו לתוך הקדירה. הוסיפו את הדבש, התבלינים ואת מי פרחי ההדרים. הוסיפו את המלח והפלפל ולאחר מכן שפכו ספל מים וערבבו. הפעילו את הקדרה, כסו ובשלו במשך שעתיים ו-35 דקות.

3. הוסיפו את התמרים והמשיכו לבשל במשך 25 דקות נוספות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ