מתכון

סלט חיטה, עשבים ולימון פרסי

סלט נהדר בטעמים חמצמצים, בריא וקל להכנה

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סלט חיטה, עשבים  ולימון פרסי
סלט חיטה, עשבים ולימון פרסיצילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:8-10 מנות

אפשר להמיר את החיטה בקינואה (אין צורך בהשריה), אז מבשלים אותה 10 דקות בלבד.

רכיבים

  • 2 כוסות חיטה, מושרית כמה שעות או לילה ומסוננת
  • 3 לימונים פרסיים מיובשים שחורים, שטופים
  • פיסת ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ, קלופה
  • צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ דק
  • צרור נענע מפורק לעלים שטופים וקצוצים דק
  • 6 בצל ירוק קצוץ דק
  • לימון צהוב טרי קלוף וקצוץ קטן (מומלץ להסיר את הגרעינים)
  • 6–8 צנוניות קטנות פרוסות לעיגולים דקים

רוטב:

  • רבע כוס שמן זית
  • 3–4 כפות מיץ לימון
  • חצי כפית מלח

להגשה:

  • יוגורט עיזים או כבשים או טחינה

הוראות הכנה

יוצרים בלימונים הפרסיים חור עם האגודל.

מביאים לרתיחה מים בסיר גדול, מוסיפים לימונים פרסיים, ג'ינג'ר וחיטה ומבשלים ללא כיסוי 25–30 דקות, עד שהחיטה מוכנה לרמת אל־דנטה.

מסננים, משליכים את הלימונים והג'ינג'ר (משאירים את החתיכות הקטנות שנשרו מהלימון הפרסי) ומעבירים לקערה.

מוסיפים עשבי תיבול, בצל ירוק, קוביות לימון טריות וצנוניות ומערבבים קלות.

מוזגים את הרוטב ומגישים חם או קר עם תלולית יוגורט חמצמץ או טחינה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ