סלט חיטה, עשבים ולימון פרסי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט חיטה, עשבים ולימון פרסי

סלט נהדר בטעמים חמצמצים, בריא וקל להכנה

8-10 מנות דרגת קושי: קל
סלט חיטה, עשבים  ולימון פרסי
לימור לניאדו תירוש

אפשר להמיר את החיטה בקינואה (אין צורך בהשריה), אז מבשלים אותה 10 דקות בלבד.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 כוסות חיטה, מושרית כמה שעות או לילה ומסוננת

3 לימונים פרסיים מיובשים שחורים, שטופים

פיסת ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ, קלופה

צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ דק

צרור נענע מפורק לעלים שטופים וקצוצים דק

6 בצל ירוק קצוץ דק

לימון צהוב טרי קלוף וקצוץ קטן (מומלץ להסיר את הגרעינים)

6–8 צנוניות קטנות פרוסות לעיגולים דקים

רוטב:

רבע כוס שמן זית

3–4 כפות מיץ לימון

חצי כפית מלח

להגשה:

יוגורט עיזים או כבשים או טחינה

הוראות הכנה

יוצרים בלימונים הפרסיים חור עם האגודל.

מביאים לרתיחה מים בסיר גדול, מוסיפים לימונים פרסיים, ג'ינג'ר וחיטה ומבשלים ללא כיסוי 25–30 דקות, עד שהחיטה מוכנה לרמת אל־דנטה.

מסננים, משליכים את הלימונים והג'ינג'ר (משאירים את החתיכות הקטנות שנשרו מהלימון הפרסי) ומעבירים לקערה.

מוסיפים עשבי תיבול, בצל ירוק, קוביות לימון טריות וצנוניות ומערבבים קלות.

מוזגים את הרוטב ומגישים חם או קר עם תלולית יוגורט חמצמץ או טחינה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות