חורשט סבזי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חורשט סבזי

אחד מתבשילי הדגל של המטבח הפרסי. חורשט פירושו תבשיל וסבזי הם העשבים הטריים

8 מנות דרגת קושי: קל
חורשט סבזי
לימור לניאדו תירוש

אם רוצים להשתמש בשעועית אדומה שכבר מבושלת (יש במרכולים במקפיא), אז מוסיפים אותה לתבשיל יחד עם עשבי התיבול. לקיצור שלבי ההכנה אפשר לקצוץ את עשבי התיבול במעבד המזון בפולסים עד לקבלת מרקם גס (לא מחית).

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

קילו פולקה (כתף בקר מס’ 5) משוישת, חתוכה לקוביות בינוניות

5 כפות שמן

2 בצלים גדולים קצוצים

2 כרישות קצוצות לחצאי עיגולים

4 לימונים פרסיים מיובשים שחורים ושטופים

כוס שעועית אדומה יבשה מושרית ללילה ומסוננת, או 3 כוסות שעועית מבושלת קפואה

ליטר מים רותחים

כפית וחצי מלח

כפית פלפל שחור גרוס

כפית כורכום

כפית כמון

כפית נענע מיובשת

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

צרור נענע קצוץ דק

צרור כוסברה קצוץ דק

צרור שמיר קצוץ דק (אופציונלי)

6 בצל ירוק קצוץ דק

חצי כוס עלי סלרי קצוצים דק

1/4 כוס מיץ לימון

הוראות הכנה

מחממים 3 כפות שמן בסיר גדול (עדיף כזה המיועד לתבשילי קדירה) ומטגנים בצלים וכרישות עד שקיפות, מעבירים לצלחת. מוזגים 2 כפות שמן לאותו סיר, מגבירים מעט את הלהבה ומטגנים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משנה את צבעו. יוצרים בלימונים הפרסיים חור עם האגודל ומוסיפים אותם לסיר יחד עם הבצלים המטוגנים והשעועית האדומה (המושרית). מוזגים מים רותחים, מכסים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין מאוד שעה וחצי. מוסיפים תבלינים, את כל עשבי התיבול ומיץ לימון (אם משתמשים בשעועית מוכנה וקפואה מוסיפים אותה רק בשלב זה) ומרתיחים בשנית. מכסים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח או מעט מיץ לימון. הרוטב צריך להיות מיימי (אם יש צורך מוסיפים עוד מים רותחים). מגישים על אורז לבן. התבשיל טעים יותר ביום המחרת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות