מתכון |

איך מכינים חורשט סבזי?

אחד מתבשילי הדגל של המטבח הפרסי. חורשט פירושו תבשיל וסבזי הם העשבים הטריים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חורשט סבזי
חורשט סבזיצילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות

אם רוצים להשתמש בשעועית אדומה שכבר מבושלת (יש במרכולים במקפיא), אז מוסיפים אותה לתבשיל יחד עם עשבי התיבול. לקיצור שלבי ההכנה אפשר לקצוץ את עשבי התיבול במעבד המזון בפולסים עד לקבלת מרקם גס (לא מחית).

רכיבים

  • קילו פולקה (כתף בקר מס’ 5) משוישת, חתוכה לקוביות בינוניות
  • 5 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 כרישות קצוצות לחצאי עיגולים
  • 4 לימונים פרסיים מיובשים שחורים ושטופים
  • כוס שעועית אדומה יבשה מושרית ללילה ומסוננת, או 3 כוסות שעועית מבושלת קפואה
  • ליטר מים רותחים
  • כפית וחצי מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית כורכום
  • כפית כמון
  • כפית נענע מיובשת
  • צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • צרור נענע קצוץ דק
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • צרור שמיר קצוץ דק (אופציונלי)
  • 6 בצל ירוק קצוץ דק
  • חצי כוס עלי סלרי קצוצים דק
  • 1/4 כוס מיץ לימון

הוראות הכנה

מחממים 3 כפות שמן בסיר גדול (עדיף כזה המיועד לתבשילי קדירה) ומטגנים בצלים וכרישות עד שקיפות, מעבירים לצלחת. מוזגים 2 כפות שמן לאותו סיר, מגבירים מעט את הלהבה ומטגנים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משנה את צבעו. יוצרים בלימונים הפרסיים חור עם האגודל ומוסיפים אותם לסיר יחד עם הבצלים המטוגנים והשעועית האדומה (המושרית). מוזגים מים רותחים, מכסים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה תוך בעבוע עדין מאוד שעה וחצי. מוסיפים תבלינים, את כל עשבי התיבול ומיץ לימון (אם משתמשים בשעועית מוכנה וקפואה מוסיפים אותה רק בשלב זה) ומרתיחים בשנית. מכסים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח או מעט מיץ לימון. הרוטב צריך להיות מיימי (אם יש צורך מוסיפים עוד מים רותחים). מגישים על אורז לבן. התבשיל טעים יותר ביום המחרת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ