מתכון

מרק עשבים ובורגול

מרק חמצמץ בהשראה פרסית מלא בריאות, בטעמי עשבים טריים ותבלינים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים3
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות
מרק עשבים ובורגול
מרק עשבים ובורגולצילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

רכיבים

  • 3 כפות שמן
  • בצל גדול קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • שורש סלרי גדול קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות (כוס וחצי)
  • שורש פטרוזיליה גדול קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות (כוס)
  • 3 ענפי סלרי אמריקאי (ללא העלים) פרוסים לטבעות דקות
  • 2 עגבניות מרוסקות או מגוררות על פומפייה
  • צרור כוסברה גדול שטוף וקצוץ גס
  • צרור פטרוזיליה גדול שטוף וקצוץ גס
  • צרור עלי נענע שטוף וקצוץ גס
  • 2 ליטר מים רותחים
  • 2 כפיות מלח
  • כפית וחצי כמון
  • כפית כורכום
  • חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 4 לימונים פרסיים צהובים מיובשים
  • כף שמן זית
  • 5 שיני שום קצוצות
  • רבע כוס מיץ לימון
  • 3/4 כוס בורגול שטוף

הוראות הכנה

מוזגים לסיר גדול שמן ומטגנים בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וגבעולי סלרי למשך 15–20 דקות, עד התרככות הירקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים ואת כל התבלינים ומבשלים מכוסה על בעבוע עדין 30 דקות. חוצים את הלימונים הפרסיים ומסירים את הגרעינים. מוסיפים את חצאי הלימון לסיר ומבשלים עשר דקות.

במחבת קטנה מטגנים שום עם שמן זית למשך דקה או עד שעולה ריח נעים (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים את תכולת המחבת לסיר יחד עם מיץ הלימון והבורגול, מערבבים דקה תוך רתיחה, מכסים ומכבים את האש. לאחר עשר דקות טועמים ומתקנים תיבול ואם צריך מוסיפים עוד מים רותחים. מחממים שוב במידת הצורך ומגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל. המרק טעים יותר ביום המחרת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ