מרק עשבים ובורגול - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עשבים ובורגול

מרק חמצמץ בהשראה פרסית מלא בריאות, בטעמי עשבים טריים ותבלינים

8 מנות דרגת קושי: קל
מרק עשבים ובורגול
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 כפות שמן

בצל גדול קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

שורש סלרי גדול קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות (כוס וחצי)

שורש פטרוזיליה גדול קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות (כוס)

3 ענפי סלרי אמריקאי (ללא העלים) פרוסים לטבעות דקות

2 עגבניות מרוסקות או מגוררות על פומפייה

צרור כוסברה גדול שטוף וקצוץ גס

צרור פטרוזיליה גדול שטוף וקצוץ גס

צרור עלי נענע שטוף וקצוץ גס

2 ליטר מים רותחים

2 כפיות מלח

כפית וחצי כמון

כפית כורכום

חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים

רבע כפית פלפל שחור

4 לימונים פרסיים צהובים מיובשים

כף שמן זית

5 שיני שום קצוצות

רבע כוס מיץ לימון

3/4 כוס בורגול שטוף

הוראות הכנה

מוזגים לסיר גדול שמן ומטגנים בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וגבעולי סלרי למשך 15–20 דקות, עד התרככות הירקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מים רותחים ואת כל התבלינים ומבשלים מכוסה על בעבוע עדין 30 דקות. חוצים את הלימונים הפרסיים ומסירים את הגרעינים. מוסיפים את חצאי הלימון לסיר ומבשלים עשר דקות.

במחבת קטנה מטגנים שום עם שמן זית למשך דקה או עד שעולה ריח נעים (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים את תכולת המחבת לסיר יחד עם מיץ הלימון והבורגול, מערבבים דקה תוך רתיחה, מכסים ומכבים את האש. לאחר עשר דקות טועמים ומתקנים תיבול ואם צריך מוסיפים עוד מים רותחים. מחממים שוב במידת הצורך ומגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל. המרק טעים יותר ביום המחרת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות