טארט טאטן כרישה וגבינת פטה

המאפה המתקבל מלוח, פריך ובעל טעמים מעודנים של כרישה מקורמלת

הדיי עפאים
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טארט טאטן כרישה וגבינת פטה
טארט טאטן כרישה וגבינת פטהצילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

בגרסה שלפנינו שמרנו על שיטת ההכנה הייחודית, הכוללת את תחילת האפייה במחבת והמשכה בתנור, אולם במקום להוסיף סוכר, נסמכנו על הסוכר המצוי באופן טבעי בכרישה. מראהו המצודד וקלות הכנתו הופכים את הטארט לחביב עלינו והוא מונח על שולחננו לעתים קרובות.

רכיבים

  • 8 גבעולי כרישה גדולים וארוכים
  • 50 גרם חמאה
  • 12 עלי אזוב ‏(לא חובה‏)
  • 100 גרם גבינת פטה כבשים
  • 1/2 ק”ג בצק עלים חמאה
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מנקים את הכרישות, נפטרים מהשורש ומהעלים הירוקים ומסירים גלד חיצוני אחד. חותכים את הכרישות לצינורות באורך זהה וקבוע של 1/2 2 סנטימטרים. ממיסים את החמאה במחבת ברזל כבדה בקוטר 28 סנטימטר על אש בינונית, מפזרים את עלי האזוב ומסדרים מעל את הכרישות בצפיפות, כך שחלקן החתוך והעגול פונה כלפי מטה.

מאדים את הכרישות בחמאה עד שהן מתרככות מעט ותחתיתן נצרבת קלות. מפוררים מעל הכרישות את גבינת הפטה, ממליחים ומפלפלים. חותכים עיגול בקוטר המחבת מן הבצק ומניחים אותו בדייקנות על גבי הכרישות והפטה שבמחבת כך ששולי הבצק ייגעו בחלקה הפנימי של המחבת ויאטמו תחתיהם את הכרישות המתאדות.

מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל–200 מעלות למשך כ–20 דקות עד שהבצק מזהיב והופך לפריך. מוציאים בזהירות את המחבת מן התנור, משחררים את שולי הבצק מן המחבת בעזרת סכין והופכים את הטארט טאטן בבת אחת לצלחת הגשה רחבה. מגישים מיד עם כוס יין לבן צונן וכמה פלחי עגבנייה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ