תבשיל טבעוני של כרישות ממולאות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל טבעוני של כרישות ממולאות

המילוי עשיר ורך בזכות הקישואים ועשבי התיבול, והרוטב הפיקנטי מקבל איזון בדמותן של תאנים מתוקות. המתכון בשיתוף עם נחמה ריבלין

25 יחידות דרגת קושי: בינוני
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

5 כרישות בינוניות

למילוי:

1 קישוא

2 בצלי שאלוט, קלופים

3 שיני שום, קלופות

1/4 צרור כוסברה, שטוף

1/4 צרור פטרוזיליה, שטוף

1/3 כוס שמן זית

1/2 כוס פריקי

1/2 כוס אורז עגול

קמצוץ זעפרן

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

2 בצלי שאלוט, קלופים

1 שן שום

1/2 פלפל ירוק חריף

1 עגבנייה

1/2 כף גארם מסאלה

2 כפות שמן זית

1 כוס מים

4 תאנים

קורט מלח ופלפל

הוראות הכנה

הכנת המילוי:

קוצצים דק, עדיף במעבד מזון, את הקישוא, השאלוטס, הכוסברה, הפטרוזיליה והשום (אם משתמשים במעבד מזון, עדיף להגיע למרקם של משחה). מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב (אם משתמשים במעבד מזון, להוסיף אותו תוך כדי פעולתו). מעבירים את הירק הקצוץ לקערה, ומוסיפים את שאר המצרכים של המילוי (פריקי, אורז עגול, זעפרן, מלח ופלפל). מערבבים היטב ומניחים בצד.

בינתיים, מכינים את הרוטב: קוצצים את הירקות (שאלוטס, שום, פלפל ירוק ועגבנייה) דק מאוד. מניחים סיר רחב ושטוח על אש קטנה־בינונית. כאשר הוא חם, מוסיפים את תבלין הגראם מסאלה. קולים אותו כשתי דקות עד שהוא מפיץ ניחוח. יוצקים פנימה את שמן הזית וכאשר הוא חם – מוסיפים את הירקות הקצוצים. מערבבים. לאחר כשתי דקות על האש יוצקים את המים ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את האש, ופונים למילוי הכרישות.

מילוי הכרישות:

קוטמים את החלק העליון של הכרישות (בנקודה שבה הגבעול נפתח לעלים). חותכים כל גבעול לחצאים או לשלישים (תלוי בגודל הגבעול. האורך של כל חלק צריך להיות כ-8 ס"מ). בעזרת סכין חדה, ובזהירות, חוצים כל חלק של גבעול לאורך – אבל רק עד אמצע הגבעול. מפרידים את הגלדים, ומקבלים בעצם מלבנים נפרדים של גלדי כרישה. מאחר שהחלק הפנימי של הגבעול צר מכדי שנמלא אותו, משתמשים בגלדים החיצוניים יותר. את הפנימיים שומרים. מניחים קצת יותר מ-1/2 כף מילוי בכל מלבן, מסדרים אותו לאורך, וסוגרים את הגלד. לוקחים גלד נוסף ועוטפים את הגלד הממולא מהצד הפתוח. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי.

בישול:

קוצצים את שאריות הכרישות (הגלדים הפנימיים שלא השתמשנו בהם למילוי), ומוסיפים לרוטב. פורסים את התאנים לרבעים. מניחים את הכרישות הממולאות בסיר, מוסיפים מים כך שיגיעו ל-3/4 מגובהן, מפזרים ביניהן את התאנים ומכסים. מבשלים כ-45 דקות או עד שהנוזלים מתאדים. לפני הגשה, מושחים את הכרישות בשמן זית ומכניסים את כל הסיר להשחמה קלה בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך כ-10 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות