מרק קישואים קר של נחמה ריבלין
מרק אהוב במיוחד על נחמה ריבלין, והיא נוהגת להגישו לצד מרק נוסף – גספאצ'ו (מרק עגבניות קר) שמוסיף צבע נהדר לשולחן

רכיבים
10 קישואים
1 בצל לבן, קצוץ לריבועים קטנים
4 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
5 גבעולי שמיר
5 גבעולי פטרוזיליה
5 גבעולי אורגנו
קורט מלח ופלפל לבן
להגשה:
כ-10 גבעולי עירית, קצוצים דק
הוראות הכנה
קולפים את הקישואים וחותכים למרובעים גדולים. מניחים במסננת, ומפזרים מעל מלח גס על מנת להוציא את המרירות. משאירים כך כחצי שעה. בסיר גדול ורחב על אש קטנה־בינונית, מחממים את שמן הזית והחמאה. מכניסים את הבצל, ומטגנים אותו עד שקיפות. מנגבים את הקישואים מהנוזלים והמלח, ומוסיפים לסיר. מאדים אותם מעט, ויוצקים מים כך שיעברו את גובה הקישואים. מוסיפים את עשבי התיבול (בשלמותם, ולמעט העירית כמובן). ממשיכים בבישול עד שהקישואים מתרככים. מוציאים את עשבי התיבול, ובעזרת מוט־מיקסר טוחנים את הירקות. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מניחים בצד שיתקרר.
הגשה:
מוזגים את המרק לכוסות קטנות יפות ומקשטים במעט עירית קצוצה. אם מעוניינים להגיש את המרק חם, מומלץ להגיש אותו לצד קרוטונים.