קיש לורן צמחוני של נחמה ריבלין - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קיש לורן צמחוני של נחמה ריבלין

גרסה צמחונית לקיש המפורסם מחבל לורן הצרפתי

תבנית בקוטר 28 ס"מ דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

100 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות

1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
4 כפות מי סודה קרים
 

למלית:

3 כרישות

3 ביצים
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב שמנת עמידה לקפה (או חלב עמיד)
קורט מלח ופלפל לבן
25 גרם חמאה, חתוכה לריבועים
 

לציפוי:

כ-100 גרם תערובת של גבינת קשקבל וטל העמק, מגוררות

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מחממים תנור ל-170 מעלות. במיקסר או במעבד מזון, מעבדים את החמאה, הקמח והמלח עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את מי הסודה ומעבדים עד שנוצר בצק. עוצרים. אוספים את הבצק לכדור, ומשטחים אותו ישירות בתבנית פאי משומנת בחמאה קרה (כדי להדביק את הבצק לתבנית כך שהשוליים לא יצנחו). מניחים על הבצק נייר כסף או אפייה ומעליו כוס שעועית לבנה יבשה (או קטנייה אחרת שיכולה לשמש כמשקולת אפייה כדי למנוע מהבצק להתרומם במהלך האפייה). מכניסים לתנור למשך כעשרים דקות, או עד שהבצק משחים מעט. מוציאים מהתנור, ומסירים את הנייר והקטניות. משאירים את התנור דולק.

הכנת הכרישות:

שוטפים היטב, ופורסים רק את החלק הלבן לטבעות בעובי של כ-2 ס"מ. מביאים שפע מים לרתיחה, מוסיפים 2-1 כפות מלח ומבשלים עד שהכרישות מתרככות מעט. מסננים היטב את המים, ומניחים על הבצק האפוי למחצה.
 

הכנת הרויאל (תערובת המלית):

טורפים היטב (ידנית או במיקסר) את הביצים, השמנת, החלב, המלח והפלפל. יוצקים על גבי הכרישות בתבנית. מפזרים את קוביות החמאה.
מכניסים לתנור החם את התבנית, ולאחר כעשר דקות מפזרים את תערובת הגבינות. ממשיכים לאפות עוד כחצי שעה או עד השחמה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות