מתכון |

פאי לימון של נחמה ריבלין

נחמה ריבלין אוהבת מאוד מתוקים, והפאי לימון הוא האהוב עליה מכולם

נחמה ריבלין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
 פאי לימון
נחמה ריבלין
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(7)
דרגת קושי:
בינוני
מנות:
תבנית בקוטר 26 ס"מ

רכיבים

לבצק הפריך:

  • 2 כוסות קמח

  • 150 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות קטנות

  • 1 כף סוכר

  • 1 ביצה

  • קורט מלח

  • 3 כפות מים קרים

לקרם הלימון:

  • 2 כוסות מים

  • קורט מלח

  • 5 כפות קורנפלור

  • 1 כוס סוכר

  • 1/2 כוס מיץ לימון

  • 25 גרם חמאה

  • 2 כפות גרידת לימון

  • 3 חלמונים

למרנג:

  • 3 חלבונים, בטמפרטורת החדר

  • 1/4 כפית אבקת קרם טרטר (משמשת לייצוב חלבונים)

  • 3 כפות סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מניחים במעבד מזון את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח. כאשר נוצרים פירורים גסים, מוסיפים את הביצה והמים. ממשיכים את פעולת המיקסר רק עד שמתחיל להיווצר בצק (כדי להימנע מעיבוד יתר שלו שעלול לפגום בפריכותו). אוספים את חתיכות הבצק, ומאחדים לכדור. מניחים בין 2 ניירות אפייה, ומרדדים לעובי של כ-3 מ"מ. משמנים את התבנית (26 ס"מ) במעט חמאה קרה (כדי להדביק את הבצק לתבנית). מניחים את הבצק בתוך התבנית, ומצמידים היטב לשוליים (במיוחד בפינה). מסירים את שאריות הבצק שגולשות מעבר לשוליים, מחוררים את הבצק במזלג ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות נוספות. בינתיים אפשר להכין את קרם הלימון והמרנג.

קרם הלימון:

בסיר קטן מביאים את המים לרתיחה, ומוסיפים אליהם את הקורנפלור. מבשלים כחמש דקות. מוסיפים את הסוכר, המלח, מיץ הלימון, החמאה וגרידת הלימון. ממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש, וממשיכים לערבב כדי לקרר את המסה (עד שאין יותר אדים). כאשר המסה התקררה, מוסיפים את החלמונים ומחזירים לאש נמוכה. טורפים בלי הפסקה עד שהמסה מסמיכה. מסירים מהאש.

הכנת המרנג:

מקציפים היטב את החלבונים ביחד עם אבקת קרם הטרטר. כאשר נוצר קצף סמיך מאוד, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרנג יציב מאוד.

הרכבה ואפייה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא. מניחים על הבצק נייר כסף או אפייה ומעליו כוס שעועית לבנה יבשה (או קטנייה אחרת שיכולה לשמש כמשקולת אפייה ולמנוע מהבצק להתרומם במהלך האפייה). מכניסים לתנור למשך כרבע שעה, או עד שהבצק משחים מעט. מוציאים מהתנור, ומסירים את הנייר והקטניות. מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות. יוצקים פנימה את קרם הלימון. מעליו מזלפים בצורה חופשית את המרנג. מכניסים לתנור למשך כשעה, או עד השחמה יפה של המרנג.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ