עוגת אבוקדו ואגוזים בזיגוג לימוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת אבוקדו ואגוזים בזיגוג לימוני

באמריקה הלטינית נאכל האבוקדו על פי רוב כשהוא ממותק בסוכר או בדבש, בצורת משקה או אפילו גלידה. מרקמו, המזכיר את זה של הבננה, הופך אותו לשותף מושלם לעוגות ולקינוחים

דרגת קושי: קל
עוגת אבוקדו ואגוזים בזיגוג לימוני
דן פרץ

ניתן להחליף את האבוקדו שבמתכון בבשרן של בננות בשלות ולהעניק לעוגה את טעמן המובחן.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לעוגה:

3 כוסות (420 גרם) קמח לבן. ניתן להחליף מחצית הכמות בקמח מלא, או בקמח כוסמין

½ כוס (70 גרם) קמח תירס לפולנטה

10 גרם אבקת אפייה

10 גרם סודה לשתייה

מלח דק

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3 כוסות סוכר דמררה

3 אבוקדו בשלים בגודל בינוני או שניים גדולים

4 ביצים

1 כף תמצית וניל

200 מיליליטר יוגורט

½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

לזיגוג סוכר ולימון:

200 גרם אבקת סוכר

3 כפות מיץ לימון

2 כפות מים

הוראות הכנה

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את קמח התירס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקורט מלח, מערבבים יחד ומניחים בצד.

מעבירים את החמאה ואת הסוכר לקערת מערבל בעל וו גיטרה ומעבדים יחד 2–3 דקות, עד לקבלת מרקם גרגירי ואוורירי. קולפים את האבוקדו ונפטרים מן הגלעינים. מועכים בעזרת מזלג למרקם אחיד ומוסיפים את המחית אל הקערה עד לקבלת משחה ירוקה ובהירה. ממשיכים בערבול, מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומניחים בכל פעם לביצה להיטמע כליל בתערובת לפני הוספת ביצה נוספת.

ממשיכים בערבול במהירות נמוכה ומוסיפים באטיות את תערובת הקמחים, עד לקבלת עיסה במרקם אחיד. מוסיפים את תמצית הווניל לקראת סיום ומפסיקים את פעולת המערבל.

מסירים את הקערה ממתקן הערבול ומקפלים פנימה את היוגורט והאגוזים בעזרת מרית, רק עד שצבע התערובת אחיד.

משמנים היטב בחמאה שתי תבניות אינגליש קייק, או תבנית קוגלהוף (עגולה עם ארובה באמצע) אחת. מניחים מעט קמח בתבנית, מנערים ומניחים לקמח לדבוק בחמאה ואחר כך נפטרים משאריות הקמח.

יוצקים את התערובת לתבניות המלבניות או לתבנית הקוגלהוף, מעבירים לתנור שחומם מראש ל–180 מעלות ואופים כ–40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא כשהוא עטוף פירורים יבשים.

בינתיים מכינים את הזיגוג: מנפים את אבקת הסוכר לקערה, כך שתהיה אוורירית וללא גושים. מוסיפים באטיות את הנוזלים, כף אחרי כף, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת משחה לבנה ודלילה.

מוציאים את העוגה מן התנור ומניחים להצטנן כ–20 דקות. הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומקישים עליה בכף עץ, עד שהעוגה משתחררת מן התבנית. יוצקים מעל מזיגוג הסוכר והלימון ומגישים אל השולחן עם כוס קפה אחר הצהריים.

טיפים

להשלמת החוויה אפשר להגיש את העוף עם צ'יפס שהוכן בתנור - חותכים תפוחי אדמה ובטטה, מקפיצים בקערה עם מעט שמן זית, פלפל ומלח וזורקים בתנור עוד לפני העוף (לוקח להם קצת יותר זמן כדי להיות קריספיים ממש).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות