מתכון |

סלט רוסטביף ואבוקדו

נתחי רוסטביף דקיקים עוטפים את פרוסות האבוקדו ומוסיפים לסלט הזה מרקם גמיש, ואילו הבצל הטרי נוסך בו חריפות מעוררת

הדיי עפאים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
סלט רוסטביף ואבוקדו
סלט רוסטביף ואבוקדוצילום: דן פרץ

רכיבים

לרוסטביף:

  • 750 גרם סינטה בקר משוישת היטב
  • 4 שיני שום
  • כפית טימין
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח אטלנטי

סלט:

  • 3–4 ביצים מגידול אורגני
  • 2–3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 אבוקדו בשלים
  • ½ בצל סגול
  • 3 גבעולי פטרוזיליה
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח אטלנטי

הוראות הכנה

מכינים את הרוסטביף:

מסירים את מכסה השומן מן הנתח בעזרת סכין חדה (ניתן בהחלט לבקש מן הקצב לעשות זאת עבורכם). חותכים את שיני השום לרבעים, פוערים חורים בבשר בעזרת סכין חדה ותוחבים את חתיכות השום אל הבשר. מעסים את הנתח בטימין ובפלפל שחור בנדיבות ומתבלים במלח אטלנטי.

מניחים את הנתח על גבי רשת ומעבירים לתנור שחומם מראש ל–250 מעלות למשך כ–15 דקות, עד שהבשר מזהיב ומתכווץ מעט. מנמיכים את חום התנור ל–160 מעלות וצולים כ–30 דקות נוספות, עד שמרכז הנתח בצבע ורוד כהה. לבעלי מדחום לבשר, הטמפרטורה במרכזו צריכה להיות 54–56 מעלות.

מוציאים את הנתח מן התנור ומניחים לו להצטנן לטמפרטורת החדר טרם הפריסה.

מבשלים ביצים חצי קשות:

מעבירים את הביצים לסיר וממלאים אותו מים, שגובהם כשני סנטימטרים מעל גובה הביצים. מביאים את המים לרתיחה מעל להבה גבוהה ומכבים את האש. מניחים לביצים לעמוד במים עוד כעשר דקות, מוציאים ושוטפים תחת זרם מים קרים. קולפים בזהירות ומניחים בצד.

פורסים את הרוסטביף לפרוסות דקות ככל הניתן ומסדרים על גבי צלחת ההגשה. מזליפים מעל מעט שמן זית ומפזרים פלפל שחור גרוס. קולפים את האבוקדו, נפטרים מן הגלעינים ופורסים לפרוסות ברוחב ½ סנטימטר. מסדרים את הפרוסות מעל הבשר ומטפטפים מהלימון. פורסים את מחצית הבצל לפרוסות עגולות, מפרידים את הגלדים ומסדרים מעל האבוקדו. קורעים את הביצים אל הצלחת, מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה, מזליפים עוד מעט שמן זית ומתבלים במלח ובעוד מעט פלפל שחור. מגישים עם פרוסות לחם שחור וכוס יין יבש ומבעבע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ