מתכון

לביבות עדשים כתומות בגראם מסאלה

טעמים מהמטבח ההודי, הלביבות האלה נפלאות כתוספת אך למעשה הן נהדרות כארוחה צמחונית בפני עצמן

קובי אוחיון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קובי אוחיון, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 לביבות
לביבות עדשים כתומות בגראם מסאלה עם רוטב ראהיטה
לביבות עדשים כתומות בגראם מסאלה עם רוטב ראהיטהצילום: דודו בכר

רכיבים

  • 200 גרם עדשים כתומות מבושלות במים עם מעט כורכום עד ריכוך
  • 10 גרם מלח
  • 3 גרם פלפל שחור
  • 6 גרם גארם מאסאלה
  • 120 גרם בצל שחום
  • 2 שיני שום כתושות
  • 40 גרם קמח לבן
  • 3 חלמונים
  • 40 גרם כוסברה קצוצה
  • פלפל שאטה – אם אוהבים חריף

לטיגון:

  • מחבת גדול
  • שמן תירס/ קנולה/ סויה עד לגובה פרק אצבע
  • נייר סופג

לראיטה:

  • 250 גרם יוגורט עיזים או כבשים
  • 3 מלפפונים פרוסים טבעות ומושרים במעט בחומץ וכפית ואבקת קארי צהוב
  • 20 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף קצוץ
  • 1 שן שם כתושה
  • כף מיץ לימון
  • 50 גרם כוסברה קצוצה
  • 10 גרם נענע קצוצה רק עלים
  • 10 גרם סוכר

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים יחד, עד ליצירת תערובת במרקם בצק, מוסיפים קמח במידת הצורך יוצרים כדורים קטנים. 

מטגנים במחבת עם שמן על אש בינונית עד לקבלת צבע חום זהוב משני הצדדים.

מניחים על נייר סופג.

הראהיטה:

מערבבים הכול יחד

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ