מתכון |

לביבות עדשים כתומות בגאראם מסאלה

עם טעמים מהמטבח ההודי, הלביבות האלה נפלאות כתוספת אך למעשה הן נהדרות כארוחה צמחונית שלמה עם ראיטה לטבילה

קובי אוחיון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קובי אוחיון, שף אורח
לביבות עדשים כתומות בגראם מסאלה עם רוטב ראהיטהצילום: דודו בכר

רכיבים

  • 200 גרם עדשים כתומות מבושלות במים עם מעט כורכום עד ריכוך

  • 2 כפיות מלח

  • כפית פלפל שחור

  • כפית תערובת גאראם מאסאלה

  • בצל בינוני, קצוץ לקוביות או מגורר על פומפייה

  • 2 שיני שום כתושות

  • 4 כפות (40 גרם) קמח לבן

  • 3 חלמונים

  • כוס (40 גרם) גרם כוסברה קצוצה

  • פלפל שאטה – אם אוהבים חריף

לראיטה:

  • 250 גרם יוגורט עזים או כבשים

  • 3 מלפפונים פרוסים לטבעות ומושרים במעט בחומץ וכפית ואבקת קארי צהוב

  • 20 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף קצוץ

  • 1 שן שם כתושה

  • 1 כף מיץ לימון

  • 1 כף סוכר

  • כוס (40 גרם) כוסברה קצוצה

  • כף (10 גרם) נענע קצוצה רק עלים

לטיגון:

  • מחבת גדול

  • שמן

  • נייר סופג

הוראות הכנה

במחבת עם שמן, מטגנים את הבצל עד הזהבה ומסירים מהאש.

מערבבים את כל החומרים יחד, לרבות הבצל, עד ליצירת תערובת במרקם בצק, מוסיפים קמח במידת הצורך, ויוצרים כדורים קטנים. 

במחבת עם שמן בגובה פרק האצבע, מטגנים על אש בינונית את הכדורים ופוחסים קלות ללביבות, עד לקבלת צבע חום זהוב משני הצדדים, כ-3-5 דקות מכל צד.

מסירים מהאש ומניחים על נייר סופג.

הכנת הראיטה:

מערבבים הכול יחד בקערה ויוצקים לכלי הגשה. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ