מתכון |

לביבות דג ובטטה

לביבות שהן למעשה כדורי דג מפתיעים, מוגשים עם צזיקי ומתאימים במיוחד כארוחה קלה או כתוספת

קובי אוחיון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קובי אוחיון, שף אורח
לביבות דג ובטטהצילום: דודו בכר

רכיבים

חומרים ללביבות:

  • 2 בטטות בנוניות קלופות ומגורדות בפומפייה גס

  • 1 בצל ירוק בינוני, פרוס לטבעות

  • 1 צרור שמיר, קצוץ

  • 30 גרם ראשד קצוץ – אם אין אז אפשר להחליף בפטרוזיליה

  • 1/2 כף קינמון טחון

  • 2 חלמונים

  • 3 כפות (30 גרם) קורנפלור

  • מיץ מלימון אחד

  • 150 גרם דג ים לבן טחון

חומרים לצזיקי:

  • 3 מלפפונים, פרוסים לטבעות

  • 1 כף מלח

  • מיץ לימון משני לימונים

  • גרידת לימון מלימון אחד

  • 300 נענע קצוצה גס

  • שן שום קצוצה דק

  • 100 גרם לאבנה

  • 100 גרם יוגורט עיזים או כבשים

  • שמיר מיובש, לפי הטעם

  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

בקערה, מערבים את החומרים יחד ומסננים נוזלים.

מהתערובת שנוצרה, יוצרים כדורים קטנים.

במחבת עם שמן, מטגנים את הכדורים-לביבות על אש בינונית עד השחמה משני הצדדים.

הכנת הצזיקי:

משרים את המלפפונים עם מלח למשך כ-20 דקות. שוטפים, מסננים וסוחטים.

מערבבים את כל חומרי הצזיקי לתערובת אחידה ומגישים עם לביבות הדגים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ