מתכון |

לביבת כרוב גדולה, קלה וממכרת

לביבה בטעמים יפניים, היא נפלאה כשהיא חמה ישר מהמחבת. אני אוהב להגיש אותה כתוספת לסטייק טונה אדומה

קובי אוחיון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קובי אוחיון, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
לביבות כרובצילום: דודו בכר

רכיבים

  • 1 ראש כרוב לבן, קצוץ לרצועות דקות
  • 7 ביצים
  • 200 גרם קמח טמפורה
  • 50 גרם פנקו או פירורי לחם
  • 3-4 בצלצלי שאלוט פרוסים לרצועות דקות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס (לא חובה)
  • 1 כף שמן שומשום
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות שומשום שחור
  • 3-4 כפות סוכר
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לטבעות דקות
  • מעט שמן, לטיגון

הוראות הכנה

בקערה גדולה, מערבבים כל מרכיבי הבלילה לתערובת אחידה.

מחממים מחבת עם מעט שמן, יוצקים מהתערובת למחבת החמה ומטגנים לביבה גדולה, כחמש דקות מכל צד, עד השמחה, ומסירים מהאש. 

חוזרים על הפעולה ויוצרים לביבות כרוב גדולות עד שנגמרת הבלילה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ