תבשיל בורגול אדום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל בורגול אדום

דרגת קושי: קל
תבשיל בורגול אדום
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

בצל אחד

5 עגבניות

2 גזרים

חצי כוס עדשים אדומות

כוס וחצי בורגול עבה או בינוני

4 כפות שמן זית

פפריקה, מלח, פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

קוצצים דק בצל ועגבניות. מגררים את הגזר בפומפיה או במעבד מזון על הסכין הדקה.

בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והגזר. כשהם מתחילים לשנות צבע מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים בסיר מכוסה עד להתרככות.

בשלב הזה מוסיפים את התבלינים, העדשים וכוס מים ונותנים לתבשיל לבעבע על אש קטנה ל–10 דקות.

מוסיפים עוד כוס מים ואת הבורגול, מערבבים טוב טוב ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר פתוח על אש קטנה לכ–10 דקות עד להתרככות של הבורגול (המרקם לא אמור להיות רך לחלוטין אלא כמו של פסטה אל־דנטה, וזה בסדר אם נשאר קצת נוזל בסיר).

במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.

מגישים עם ירקות וטחינה בצד.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות