מתכון |

תבשיל בורגול אדום

כתוספת או כמנה עיקרית טבעונית: תבשיל בורגול אדום שם בכיס כל פתיתים

תום בַּעֲבוּר, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תום בַּעֲבוּר, שפית אורחת
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
תבשיל בורגול אדוםצילום: דודו בכר

רכיבים

  • בצל אחד
  • 5 עגבניות
  • 2 גזרים
  • חצי כוס עדשים אדומות
  • כוס וחצי בורגול עבה או בינוני
  • 4 כפות שמן זית
  • פפריקה, מלח, פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

קוצצים דק בצל ועגבניות. מגררים את הגזר בפומפיה או במעבד מזון על הסכין הדקה.

בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והגזר. כשהם מתחילים לשנות צבע מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים בסיר מכוסה עד להתרככות.

בשלב הזה מוסיפים את התבלינים, העדשים וכוס מים ונותנים לתבשיל לבעבע על אש קטנה ל–10 דקות.

מוסיפים עוד כוס מים ואת הבורגול, מערבבים טוב טוב ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר פתוח על אש קטנה לכ–10 דקות עד להתרככות של הבורגול (המרקם לא אמור להיות רך לחלוטין אלא כמו של פסטה אל־דנטה, וזה בסדר אם נשאר קצת נוזל בסיר).

במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים.

מגישים עם ירקות וטחינה בצד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ