מתכון

קישואים עגולים קטנים ממולאים בחיטת פריקי

מאשה, שפית אורחת
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קישואים ממולאים בחיטת פריקי
קישואים ממולאים בחיטת פריקיצילום: מוטי מילרוד
מאשה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:3-4 מנות

רכיבים

  • 6-8 קישואים עגולים קטנים (מומלץ לבחור את הקישואים הקטנים ביותר. תכולת המים שלהם נמוכה יותר ולכן טעמם עז ומרוכז יותר)
  • 6 עגבניות בשלות
  • 3/4 כוס חיטת פריקי (אפשר להשיג בשווקים ובחנויות טבע)
  • 1 צרור שמיר קצוץ דק
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 2 גזרים קטנים מרוסקים
  • חופן חמוציות מיובשות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קלופות
  • מעט פלפל שאטה, מלח ופלפל
  • כף סילאן

הוראות הכנה

מרסקים את העגבניות במעבד מזון עם שיני השום, מעבירים לסיר, מתבלים בפלפל שאטה, מלח ופלפל, מוסיפים סילאן, מבשלים תוך כדי ערבוב כמה דקות. מסירים מהאש. חותכים את כיפות הקישואים בגובה של כס"מ, ליצירת כיפה, ומרוקנים מהתוכן בעזרת כפית.

מכינים את המילוי:

מערבבים את החיטה, גרגרי חומוס, גזר, שמיר, בצל וחמוציות בקערה ומתבלים במלח ופלפל. את הבצל ניתן להזהיב מעט במחבת לפני כן. ממלאים את הקישואים ומניחים ברוטב העגבניות. הקישואים צריכים להיות מסודרים בצפיפות בסיר. אם אין לכם סיר שגודלו מתאים בדיוק, אפשר למלא את הנפח עם, למשל, נתח דלעת או בצל שלם. מבשלים עד שהרוטב רותח, ואז מנמיכים לאש מינימלית ששומרת על רתיחה עדינה, ומבשלים כ-40 דקות. מגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ