קישואים עגולים קטנים ממולאים בחיטת פריקי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קישואים עגולים קטנים ממולאים בחיטת פריקי

3-4 מנות דרגת קושי: קל
קישואים ממולאים בחיטת פריקי
מוטי מילרוד
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6-8 קישואים עגולים קטנים (מומלץ לבחור את הקישואים הקטנים ביותר. תכולת המים שלהם נמוכה יותר ולכן טעמם עז ומרוכז יותר)

6 עגבניות בשלות

3/4 כוס חיטת פריקי (אפשר להשיג בשווקים ובחנויות טבע)
1 צרור שמיר קצוץ דק
1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים
2 גזרים קטנים מרוסקים
חופן חמוציות מיובשות
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קלופות
מעט פלפל שאטה, מלח ופלפל
כף סילאן

הוראות הכנה

מרסקים את העגבניות במעבד מזון עם שיני השום, מעבירים לסיר, מתבלים בפלפל שאטה, מלח ופלפל, מוסיפים סילאן, מבשלים תוך כדי ערבוב כמה דקות. מסירים מהאש. חותכים את כיפות הקישואים בגובה של כס"מ, ליצירת כיפה, ומרוקנים מהתוכן בעזרת כפית.

מכינים את המילוי:

מערבבים את החיטה, גרגרי חומוס, גזר, שמיר, בצל וחמוציות בקערה ומתבלים במלח ופלפל. את הבצל ניתן להזהיב מעט במחבת לפני כן. ממלאים את הקישואים ומניחים ברוטב העגבניות. הקישואים צריכים להיות מסודרים בצפיפות בסיר. אם אין לכם סיר שגודלו מתאים בדיוק, אפשר למלא את הנפח עם, למשל, נתח דלעת או בצל שלם. מבשלים עד שהרוטב רותח, ואז מנמיכים לאש מינימלית ששומרת על רתיחה עדינה, ומבשלים כ-40 דקות. מגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות