מתכון |

טפיוקה בחלב קוקוס ופירות עונתיים

מתכון קל להפליא של קינוח טפיוקה בחלב קוקוס

מאשה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פניני טפיוקה בחלב קוקוס
פניני טפיוקה בחלב קוקוסצילום: מוטי מילרוד
מאשה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

קינוח קייצי שקל לאהוב. הוא לא ממש מוכר בגלל השימוש בטפיוקה, המופקת משורש הקסאווה שמקורו בברזיל. נכון, יש בו מעט סוכר וגם חלב קוקוס מפחית, אבל, כמו שמאשה אומרת, לא חייבים להיות הכי צודקים והכי צדיקים בעולם. לפחות לא 24 שעות ביממה 365 יום בשנה. לא קורה כלום אם פה ושם מעגלים קצת את הפינות.

לכתבה של רחל טלשיר על מאשה ולמתכונים נוספים

רכיבים

  • 1/2 כוס פניני טפיוקה
  • 1/3 כוס סוכר חום או ממתיק אחר כרצונכם
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 2 מנגו מגולען וחתוך לקוביות או פרי (אפשר לאלתר עם כל פרי עונתי שאוהבים)
  • 1 מקל קינמון (לא חובה)

הוראות הכנה

בסיר מביאים לרתיחה 4 כוסות מים, מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב קפדני, עד שהטפיוקה שקופה לחלוטין, כ-25 דקות. שוטפים במסננת במים קרים. בסיר קטן ממיסים את הסוכר עם חלב הקוקוס ואפשר גם מקל קינמון. מצננים במקרר.

כשהטפיוקה וחלב הקוקוס קרים מרכיבים את המנה - בכלי הגשה אישיים מסדרים 2 כפות טפיוקה וקוביות פרי, ומעל יוצקים מהרוטב עד כיסוי. מצננים במקרר לפני ההגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ