אורז מלא עם סלרי, מרווה ואגוזי לוז

אם לא אהבתם אורז מלא עד היום, יש סיכוי שהמתכון הזה ישנה את דעתכם - האורז לא כבד, מריח נהדר וטעים במיוחד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

אורז מלא עם סלרי, מרווה ואגוזי לוז

אורז מלא עם סלרי, מרווה ואגוזי לוז

רכיבים

  • 1 כוס אורז מלא עגול מושרה לילה במים קרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 1 שורש סלרי גדול, קלוף ומגורר דק על פומפייה או בדסקית הגירור של מעבד המזון
  • 2 עלי מרווה
  • 1 כפית סוכר
  • מעט פחות מכפית מלח
  • כוס וחצי מים רותחים

להגשה:

  • חופן אגוזי לוז קלויים קלופים וקצוצים, טחינה גולמית, פלפל שחור

הוראות הכנה

מוזגים לסיר בינוני שמן ומטגנים קוביות בצל עד שקיפות. מוסיפים את הסלרי המגורר, המרווה והסוכר, מנמיכים את האש ללהבה קטנה ומטגנים עשר דקות נוספות. מוסיפים לסיר אורז מסונן, מלח ומים רותחים, מכסים, מנמיכים את האש ללהבה קטנה מאוד ומבשלים 50 דקות מבלי להרים את המכסה. מכבים ומניחים לאורז לנוח בסיר לעוד 15 דקות. מעבירים לקערות אישיות, זורים אגוזי לוז קצוצים, מזליפים טחינה גולמית ובוזקים פלפל שחור גרוס ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ