אורז מלא עם סלרי, מרווה ואגוזי לוז - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אורז מלא עם סלרי, מרווה ואגוזי לוז

אם לא אהבתם אורז מלא עד היום, יש סיכוי שהמתכון הזה ישנה את דעתכם - האורז לא כבד, מריח נהדר וטעים במיוחד

4 מנות דרגת קושי: קל

אורז מלא עם סלרי, מרווה ואגוזי לוז
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כוס אורז מלא עגול מושרה לילה במים קרים

2 כפות שמן זית

1 בצל קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

1 שורש סלרי גדול, קלוף ומגורר דק על פומפייה או בדסקית הגירור של מעבד המזון

2 עלי מרווה

1 כפית סוכר

מעט פחות מכפית מלח

כוס וחצי מים רותחים

להגשה:

חופן אגוזי לוז קלויים קלופים וקצוצים, טחינה גולמית, פלפל שחור

הוראות הכנה

מוזגים לסיר בינוני שמן ומטגנים קוביות בצל עד שקיפות. מוסיפים את הסלרי המגורר, המרווה והסוכר, מנמיכים את האש ללהבה קטנה ומטגנים עשר דקות נוספות. מוסיפים לסיר אורז מסונן, מלח ומים רותחים, מכסים, מנמיכים את האש ללהבה קטנה מאוד ומבשלים 50 דקות מבלי להרים את המכסה. מכבים ומניחים לאורז לנוח בסיר לעוד 15 דקות. מעבירים לקערות אישיות, זורים אגוזי לוז קצוצים, מזליפים טחינה גולמית ובוזקים פלפל שחור גרוס ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות