שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

מרק סלרי עדין ומפתיע

עם שילוב בין שורש הסלרי לתפוח ירוק מתקבל מרק מהפנט. חיתוך תפוח העץ לרצועות דקיקות יוצר מעיין "אטריות" קראנצ'יות ומפתיעות במרק. המרק יוצא עדין, אלגנטי, טעים וחגיגי

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10-12 מנות
מרק סלרי, תפוח עץ, אגוזים ובייקון
מרק סלרי, תפוח עץ, אגוזים ובייקוןצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים לבנים קלופים וקצוצים לקוביות
  • 4 שורשי סלרי גדולים, קלופים וקצוצים לקוביות
  • 2 שורשי פטרוזיליה גדולים, קלופים וקצוצים לקוביות
  • 2 קולרבי קלופים וקצוצים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וקצוצים לקוביות
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • 2 ליטר מים רותחים
  • מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

להגשה:

  • 2-3 תפוחי עץ ירוקים (גרנד סמית), שטופים
  • 80 גרם אגוזי מלך, 150 גרם בייקון או חזה אווז מעושן קצוץ דק

הוראות הכנה

מוזגים לסיר עמוק שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שקיפות. מוסיפים שורשי סלרי ופטרוזיליה, קולרבי, תפוחי אדמה ותימין ומאדים תוך ערבוב למשך 10 דקות.

מוסיפים תבלינים ומים רותחים, מכסים ומבשלים למשך 40 דקות תוך בעבוע עדין.

שולפים את צרור התימין, מוסיפים שמנת מתוקה וטוחנים את המרק היטב. במחבת קטנה ללא שמן מטגנים את קוביות הבייקון או חזה האווז עד השחמה, מוסיפים אגוזים קצוצים ומטגנים עוד שתי דקות. מסירים מהאש.

חותכים את תפוחי העץ לרבעים (עם הקליפה), מזלפים מעט מיץ לימון שלא ישחירו ומגלענים. פורסים את רבעי התפוחים לפרוסות דקיקות (עדיף במנדולינה).

עורמים לערימה על קרש חיתוך וחותכים לרצועות דקיקות (גפרורים), מניחים בכל קערה אישית חופן נדיב של "אטריות" תפוחי עץ ומוזגים מסביב את המרק.

זורים אגוזי מלך ובייקון / חזה אווז ומגישים. הזלפה עדינה ביותר של שמן כמהין תעשה לכל היופי הזה רק טוב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ