סלט סלרי צלוי, משמשים ונענע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

סלט סלרי צלוי, 
משמשים ונענע
סלט סלרי צלוי, 
משמשים ונענעצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

לצלייה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שורשי סלרי גדולים, קלופים וחתוכים לפלחים דקים (שמיניות ואז כל פלח לחצי - 1/16)
  • 1 כפית סוכר
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס

לסלט:

  • 2 שומר, חתוכים לפרוסות דקיקות (עדיף במנדולינה)
  • 12 משמשים מיובשים חתוכים לרצועות דקות
  • 2/3 כוס (70 גרם) אגוזי מלך, קלויים וקצוצים גס
  • חופן נדיב של עלי נענע שטופים ומיובשים

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • חצי כפית מלח
  • ¼ שן שום, קצוצה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את פלחי הסלרי בתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה, מזליפים שמן זית, סוכר, מלח ופלפל, מערבבים וצולים 40 דקות. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. מעבירים את כל החומרים לקערה, יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מגישים על צלחת יפה. טעים להזליף מעל טחינה גולמית או לגרר ביצה קשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ