סלט סלרי צלוי, משמשים ונענע - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט סלרי צלוי, משמשים ונענע

4 מנות דרגת קושי: קל

סלט סלרי צלוי, 
משמשים ונענע
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לצלייה:

2 כפות שמן זית

2 שורשי סלרי גדולים, קלופים וחתוכים לפלחים דקים (שמיניות ואז כל פלח לחצי - 1/16)

1 כפית סוכר

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

לסלט:

2 שומר, חתוכים לפרוסות דקיקות (עדיף במנדולינה)

12 משמשים מיובשים חתוכים לרצועות דקות

2/3 כוס (70 גרם) אגוזי מלך, קלויים וקצוצים גס

חופן נדיב של עלי נענע שטופים ומיובשים

לרוטב:

¼ כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון

חצי כפית מלח

¼ שן שום, קצוצה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את פלחי הסלרי בתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה, מזליפים שמן זית, סוכר, מלח ופלפל, מערבבים וצולים 40 דקות. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. מעבירים את כל החומרים לקערה, יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מגישים על צלחת יפה. טעים להזליף מעל טחינה גולמית או לגרר ביצה קשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות