פלחי תפוחי אדמה בתנור - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פלחי תפוחי אדמה בתנור

מתכון מתוך המדור "מבשלים" של חיים כהן ואלי לנדאו . גרסה למתכון איטלקי עתיק יומין לתפודים בתנור, דלי שומן, אך עשירים בטעם ומשופעים בניחוחות נהדרים

4 סועדים דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 קילו תפוחי אדמה אדומי-קליפה, קלופים, חתוכים לאורכם לפלחים עבים, המונחים בקערה ומכוסים במים קרים למניעת השחרתם

1כף קמח 

4 כפות גדושות פירורי לחם

כשני תריסרים מחטי רוזמרין (ענף קטן) טריים

 3 עלי מרווה טריים

פלפל שחור גרוס גס

שמן זית

מלח

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני גבוה (כ-200 מעלות).

מכניסים למעבד מזון את פירורי הלחם, הרוזמרין, המרווה וכפית פלפל שחור. מעבדים שניות אחדות עד שהעלים נקצצים והתערובת ריחנית.

שופתים סיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה. יוצקים למים כף שמן זית וכף קמח ומערבבים (את הקמח כדאי להמיס קודם בקערית עם מעט מים חמים, אחרת ייווצרו גושים). מוסיפים את תפוחי האדמה ומרתיחים-מבשלים ארבע דקות.

מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים אותם לתבנית בינונית (אפילו סתם תבנית סטנדרטית של התנור). בוזקים על תפוחי האדמה את תערובת פירורי הלחם ומערבבים עד שכל הפלחים מצופים בפירורים. זולפים על תפוחי האדמה זרזיף דק של שמן זית (שתיים-שלוש כפות) ומכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה (עד שעה. תלוי בעוצמת התנור) או עד שתפוחי האדמה שחומים ואי-אפשר יותר לעמוד בניחוחות העולים מהתנור. במשך האפייה פותחים מדי פעם את דלת התנור ומערבבים את תפוחי האדמה. את תפוחי האדמה האפויים מעבירים לקערת הגשה ולא שוכחים לבזוק עליהם מלח.

קשה להניח כי יש בני אנוש שנרתעים משילובי הריחות של מרווה ורוזמרין, אבל אם יש כאלה, הם יכולים להוסיף לפירורי הלחם כף פפריקה (מתוקה או חריפה, בהתאם להעדפה) ולקבל תוצאה יותר אדומה, אך לא פחות טעימה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות