שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

תפוחי אדמה ממולאים בבשר

מתכון מתוך המדור "מבשלים" של חיים כהן ואלי לנדאו. מתכון נהדר של מנה עיקרית חבוקה בתוך התוספת

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
תפוחי אדמה ממולאים בבשר
תפוחי אדמה ממולאים בבשר
חיים כהן, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 סועדים

אפשר להכין אותה ברוטב עגבניות (מיד נסביר) או בלי, ואז פשוט אופים את תפוחי האדמה בתנור כשהם מונחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית

לחיים כהן ואלי לנדאו מבשלים | הכל זהב- תשוקה לתפוחי אדמה

רכיבים

  • 1 קילו עגבניות (רצוי כאלה קלופות מקופסה) מרוסקות בפומפייה או מעבד מזון
  • 5 שיני שום קצוצות גס

הוראות הכנה

קולפים את תפוחי האדמה. חותכים להם את הקצוות ובעזרת כף פאריסאית מרוקנים את תוכנם תוך השארת דפנות דקים. שופתים על האש סיר גדול עם מים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר ומבשלים 20 דקות.

בינתיים נותנים בסיר (או בתבנית) שלוש כפות שמן זית ומטגנים בו את השום והבזיליקום עד שהשום מתחיל לשנות את צבעו. מוסיפים את העגבניות, ממליחים מעט, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.

בקערה בינונית מערבבים את הבשר, הבצל, גרגרי כוסברה כתושים, כפית חומץ בלסמי, חצי כוס מים, מלח, פלפל וכף שמן זית.

מסננים את תפוחי האדמה, מצננים וממלאים בתערובת הבשר בלי לדחוס. אם נשארות שאריות מילוי, מפזרים אותן בסיר העגבניות.

מניחים את תפוחי האדמה בסיר (או התבנית) כשהפתח כלפי מעלה. יוצקים על כל תפוח אדמה כף מרוטב העגבניות. מכסים במכסה (או, במקרה של התבנית, ברדיד נייר אלומיניום) ומכניסים לתנור, שחומם ל-180 מעלות. אופים חצי שעה. אחרי רבע שעה פותחים, מסירים את המכסה ויוצקים לכל תפוח אדמה עוד כף של רוטב. ברבע השעה האחרונה אופים ללא מכסה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ