סלט כרוב וקלמנטינות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט כרוב וקלמנטינות

4 מנות דרגת קושי: קל
סלט כרוב וקלמנטינות
מתן שופן

במתכון המקורי הסלט מכיל כרוב ופיסטוקים בלבד, והרוטב מורכב מכמויות שוות של סוכר, רוטב סויה ושמן זית. הפעם החלטתי להחליף את הסוכר במיץ קלמנטינות ולהוסיף לסלט נבטי חמנייה, עלי רוקט ופילטים של קלמנטינות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1/2 כרוב לבן

50 גרם פיסטוקים קלופים

4-5 פלחי קלמנטינה

רבע צרור עלי רוקט

חופן נבטי חמנייה

לרוטב:

מיץ מ-3 קלמנטינות

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס רוטב סויה

הוראות הכנה

הכנת הרוטב: מניחים את כל מצרכי הרוטב בסיר קטן או מחבת. מבשלים על אש קטנה עד לבעבוע עדין. חשוב לערבב מדי פעם. מסירים מהאש ומניחים לרוטב להצטנן. הרוטב צריך להיות במתיקות מעודנת, ואם הקלמנטינות שקניתם חמוצות – ניתן להוסיף כף סוכר בזמן הבישול.

חותכים את הכרוב לחצי ומשרים אותו בקערה עם שפע מים ומלח למשך כרבע שעה. מסננים ושוטפים היטב במים. חותכים את הכרוב ל"שערות דקות" ומניחים בקערה. קולים את הפיסטוקים במחבת על אש קטנה במשך כעשר דקות לפחות. חשוב לערבב כל הזמן כדי שלא יישרפו. מסירים מהאש, מניחים להצטנן ומוסיפים לקערה עם הכרוב. שוטפים את עלי הרוקט ונבטי החמנייה ומוסיפים לקערה עם הכרוב והפיסטוקים. כאשר הרוטב קר, טורפים אותו היטב, מוסיפים אותו בהדרגה לסלט ומערבבים. טועמים, ואם יש צורך – מוסיפים עוד מהרוטב. מסירים את הקליפה הדקה מפלחי הקלמנטינה, יוצרים מהם קוביות גדולות ומוסיפים לסלט. מערבבים קלות ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות