מתכון: עוף בתנור עם ערק־אשכוליות

כולם עושים עוף בתנור, אתם תעשו אותו קצת אחרת עם טעם הדרי-אניסי

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
עוף בערק-אשכוליות
עוף בערק-אשכוליות צילום: מתן שופן

תגיות:

רכיבים

  • 2 כרעי עוף
  • מיץ מ-1 אשכולית טרייה או חצי כוס מיץ אשכוליות
  • 1 כף מלח גס
  • 4 כפות ערק
  • 1 ראש שום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 גזרים
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 שומר בר/בייבי (לא חובה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את כרעי העוף בתבנית.

מוסיפים את מיץ האשכוליות והערק ומפזרים את המלח הגס.

מסדרים בתבנית ראש שום חצוי לשניים וגזרים. יוצקים כף דבש על כל כרע עוף ומפזרים עליהן פלפל שחור וזרעי שומר.

יוצקים על העוף את שמן הזית.

עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה וחצי. לאחר מכן, מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב גריל כדי להשחים את העוף. בשלב הזה אפשר להוסיף את שומר הבר, אם רוצים.

ממשיכים לצלות את העוף עוד כ–20-30 דקות עד הזהבה עמוקה. מוציאים ומגישים.

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ