עוף בערק־אשכוליות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוף בערק־אשכוליות

כולם עושים עוף בתנור, אתם תעשו אותו קצת אחרת עם טעם הדרי-אניסי

2 סועדים דרגת קושי: קל
עוף בערק-אשכוליות
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כרעי עוף

מיץ מ-1 אשכולית טרייה או חצי כוס מיץ אשכוליות

1 כף מלח גס

4 כפות ערק

1 ראש שום

1 כפית פלפל שחור גרוס

2 גזרים

2 כפות דבש

1 כפית זרעי שומר

5 כפות שמן זית

2 שומר בר/בייבי (לא חובה)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את כרעי העוף בתבנית.

מוסיפים את מיץ האשכוליות והערק ומפזרים את המלח הגס.

מסדרים בתבנית ראש שום חצוי לשניים וגזרים. יוצקים כף דבש על כל כרע עוף ומפזרים עליהן פלפל שחור וזרעי שומר.

יוצקים על העוף את שמן הזית.

עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה וחצי. לאחר מכן, מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב גריל כדי להשחים את העוף. בשלב הזה אפשר להוסיף את שומר הבר, אם רוצים.

ממשיכים לצלות את העוף עוד כ–20-30 דקות עד הזהבה עמוקה. מוציאים ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות