מתכון

קארד אשכולית אדומה

קארד (מעין ממרח או מילוי) מאשכולית אדומה, והתוצאה היא קרם מריר־מתוק שאפשר לאכול בכפית או למלא איתו טארטים של בצק פריך (ובעצם, כל מאפה מתוק אחר)

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:500 מ"ל, לכ- 4 מנות־קינוח
קארד אשכולית אדומה
קארד אשכולית אדומהצילום: מתן שופן

רכיבים

  • מיץ מ-1/2 אשכולית אדומה (3/4 כוס)
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כף גרידת אשכולית אדומה
  • 100 גרם חמאה רכה

הצעת הגשה:

  • סוכר חום, עלי נענע, פילטים של אשכולית אדומה וגרידת אשכולית אדומה

הוראות הכנה

מניחים בקערת מתכת את המיץ, הסוכר, הביצים וגרידת האשכולית (אפשר להוסיף פנימה גם מעט חתיכות קטנות של אשכולית אדומה). טורפים היטב. מניחים את הקערה על סיר עם מעט מים על אש בינונית (בן מארי). בעזרת מטרפה או לקקן, מערבבים כל הזמן את המסה. הערבוב התמידי חשוב כדי שהביצים לא יתקרשו ויהפכו לחביתה. ממשיכים לערבב עד שהמסה מסמיכה. שימו לב, התהליך אורך 5-10 דקות וההסמכה מתרחשת בבת אחת ולא בהדרגה. כאשר המסה סמיכה, מסירים מהאש וממשיכים לערבב. אם נוצרו גושים, ניתן להעביר את המסה דרך מסננת דקה. לאחר שהמסה מעט מתקררת, אבל עדיין חמימה – מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד להטמעה מלאה.

ניתן לאחסן בצנצנת במקרר, או להגיש לפי ההצעה הבאה: מעבירים את הקארד לתבניות אישיות (הכמות הזאת מספיקה ל-4 תבניות עגולות בקוטר 8-10 ס"מ) ומכניסים למקפיא למשך שעה. מחממים תנור לחום מקסימלי (220-250 מעלות) על מצב טורבו ומניחים תבנית במסילה העליונה. מוציאים את התבניות מהמקפיא ומפזרים שכבה מאוד דקה ועדינה של סוכר חום. מכניסים לתנור למשך 2-3 דקות עד שהסוכר נמס מעט. מוציאים, מצננים וניתן להחזיר ולאחסן במקרר עד להגשה (אם נשים יותר מדי סוכר, ייקח לו הרבה זמן להימס ואז יש חשש שהקארד יתחמם מדי ויתפרק). לפני ההגשה, מפזרים 2-3 עלי נענע בכל תבנית, פילט של אשכולית אדומה ומעט גרידת קליפה.

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ