מתכון

לביבות כתומות ללא פחמימות מיותרות

לביבות קלות להכנה, מתקתקות ובעלות מרקם עדין ונעים אני תמיד ממליץ להגישם עם יוגורט חמצמץ בצד וגרידת לימון שכדאי לפזר מעל

ששי שאולזון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ששי שאולזון, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:15 לביבות
לביבות כתומות
לביבות כתומות צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 1 בטטה בינונית
  • 1 חתיכת דלעת (1 ק"ג)
  • 1 גזר
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

קולפים את הירקות, מגרדים על פומפייה גסה.

מחלקים את התערובת לשניים-שלושה חלקים וסוחטים היטב בעזרת מגבת מטבח כל חלק.

לתערובת הירקות הסחוטים, מוסיפים חמאה, ביצים ותבלינים. מערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת היטב בתערובת.

מחממים מחבת טפלון על להבה נמוכה ומשמנים במעט שמן.

בעזרת כף, מניחים מהתערובת בעדינות על המחבת החמה ומשטחים בעדינות.

מחכים בסבלנות (כשלוש-ארבע דקות) עד שהלביבות מזהיבות והופכים.

מגישים את הלביבות כשהן חמות מהמחבת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ