מתכוןמתכון

לביבות ספגטי איטלקיות עם תבלין קסמים

לביבות שעשויות מספגטי. הלביבות הללו נפוצות מאוד באיטליה וניתן לפגוש בהן ברחובות ובשווקים. האיטלקים אוכלים אותן בעמידה כנשנוש חביב וקרנצ'י

ששי שאולזון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ששי שאולזון, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:15 לביבות
לביבות ספגטי
לביבות ספגטי צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • חצי ק"ג ספגטי מבושל – מאתמול הכי טוב!
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 1 שן שום
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 3 פטריות פורצ'יני יבשות (ניתן למצוא בסופרים המובחרים)
  • מלח
  • מעט שמן לטיגון

הוראות הכנה

מגרדים בפומפייה דקה את הפטריות, מוסיפים ביצים, חלמון, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.

מוסיפים את הספגטי ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים על מנת לא לשבור את הספגטי.

ליצירת לביבה גדולה, יוצקים כמות נדיבה מהתערובת עד לגובה של 2 ס"מ, על מחבת בחום נמוך עם מעט שמן. במידה ורוצים מנות אישיות, ניתן להיעזר במיקד מתאים.

מטגנים בסבלנות והופכים רק כשאר התחתית זהובה ופריכה.

מגישים חתוך למשולשים (כמו פיצה), במידה ומדובר במנות אישיות, ניתן להגיש בערימה יפה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ