מתכוןמתכון |

לביבות ספגטי איטלקיות עם תבלין קסמים

לביבות שעשויות מספגטי נפוצות מאוד באיטליה וניתן לפגוש אותן ברחובות ובשווקים. האיטלקים אוכלים אותן בעמידה כנשנוש חביב ופריך ואצלנו זה יכול לעבוד נפלא בכל ארוחה. הסוד שלהן הוא בפטריות פורצ'יני יבשות

ששי שאולזון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ששי שאולזון, שף אורח

רכיבים

  • חצי ק"ג ספגטי מבושל (שאריות מאתמול הכי טוב)!

  • 2 ביצים

  • 1 חלמון

  • 1 שן שום

  • חצי צרור פטרוזיליה

  • 3 פטריות פורצ'יני יבשות (ניתן למצוא בסופרים המובחרים)

  • מלח

  • מעט שמן לטיגון

הוראות הכנה

מגררים בפומפייה דקה את הפטריות, מוסיפים ביצים, חלמון, שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.

מוסיפים את הספגטי ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים על מנת לא לשבור את הפסטה.

ליצירת לביבה גדולה, יוצקים כמות נדיבה מהתערובת עד לגובה של 2 ס"מ, על מחבת בחום נמוך עם מעט שמן. אם רוצים מנות אישיות, ניתן להיעזר ברינג מתאים.

מטגנים בסבלנות והופכים רק כשאר התחתית זהובה ופריכה.

מגישים חתוך למשולשים (כמו פיצה), או במנות אישיות כערימה יפה.

לביבות ספגטי צילום: תומר אפלבאום

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ