לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רושטי
רושטיצילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 מנות

חשוב לטגן אותה בחמאה מזוקקת כדי לקבל את הטעם העמוק והקרום הפריך. כדי להימנע מכמויות שומן מוגזמות מומלץ להשתמש במחבת טובה ועבה בעלת ציפוי המונע הידבקות. ניתן להגיש רושטי באופן חגיגי יותר ולחמם אותה בתנור עם ריקוטה, מוצרלה או גאודה, לערום מעל הגבינה ירקות שאתם אוהבים (פטריות, קישואים, תרד) או נקניקיות, בייקון, ביצים, אנשובי או סרדינים. מגישים למרכז השולחן, וכל סועד בוצע לו עם כף חתיכה נדיבה של רושטי זהובה ולוהטת.

רכיבים

  • 3 כפות חמאה מזוקקת או שמן חמניות

  • 3 תפוחי אדמה גדולים (700 גרם) וקלופים מזן דזירה

  • חצי כפית מלח

  • רבע כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

מגררים את תפוחי האדמה על פומפייה גסה או במעבד מזון עם דסקית בעלת חורים קטנים.

מעבירים למגבת יבשה (נקייה מחומרי כביסה), סוגרים וסוחטים היטב מנוזלים. חוזרים על הפעולה עם מגבת נוספת עד לייבוש מוחלט. במחבת בגודל 26 בעלת ציפוי המונע הידבקות, מחממים על להבה גבוהה חמאה מזוקקת, מניחים את תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים ומערבבים מעט. משטיחים את התערובת ומהדקים אותה לתחתית. מכסים במכסה ומבשלים 2 דקות על להבה גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות או עד שצדה התחתון של הרושטי השחים קלות.

מניחים צלחת על המחבת ובעזרת כפפות התנור הופכים את המחבת. מחזירים את הרושטי למחבת כשצדה השחום כלפי מעלה. מכסים ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית. מעבירים לצלחת ומגישים לוהט עם שמנת חמוצה ובצל ירוק קצוץ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ