לביבות קרם פטיסייר crema fritta - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לביבות קרם פטיסייר crema fritta

ה- crema fritta היא לביבה מסורתית שמקורה באזור צפון איטליה ונוהגים להכינה בתקופת הקרנבל. על אף, שהיא מתוקה (בסיסה קרם פטיסייר), היא מוגשת לא בהכרח כקינוח אלא לעיתים כאנטיפסטי, לצד מאפים מטוגנים מלוחים

30 לביבות דרגת קושי: קל
לביבות קרם פטיסייר
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים לקרם פטיסייר:

50 גרם חמאה

6  חלמונים (ביצה M)

1 ליטר חלב

140 גרם קורנפלור (1 כוס)

250 גרם סוכר (כוס ורבע)

גרידה מלימון אחד

1 מקל וניל

מצרכים לבלילה:

2 ביצים

100 גרם קמח (3/4 כוס)

100 גרם פירורי לחם (1 כוס)

שמן קנולה לטיגון

רוטב שוקולד:

100 גרם (חפיסה אחת) שוקולד מריר

100 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה

הוראות הכנה

בסיר קטן מרתיחים את החלב וגרידת הלימון. חוצים את מקל הווניל לשניים ועם גב הסכין גורפים את גרגירי הווניל. מוסיפים לסיר את הגרגירים והמקל.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים והסוכר, מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה במרקם אחיד.
מוציאים את מקל הווניל מהסיר ומוזגים מחצית מהחלב שרתח לקערת החלמונים ומערבבים היטב.
מחזירים לסיר את קערת החלמונים וממשיכים לבשל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד להסמכת הקרם והופעת בועות ראשונות במסה (כ-3 דקות).
כאשר הקרם הגיע להסמכה הרצויה מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
מוזגים ומשטחים בתבנית אלומיניום מרופדת בנייר אפייה ומכסים עם ניילון נצמד, יש להצמיד את הניילון ישירות על הקרם על מנת שלא ייווצר קרום.
מעבירים למקרר ומקררים היטב את הקרם עד להתייצבות מוחלטת (כשעתיים).
הופכים את תבנית האלומיניום על קרש חיתוך וחותכים לקוביות באורך של אצבע.
טובלים כל אצבע של קרם בקמח לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי לחם ומטגנים במחבת רחב עם שמן עמוק (2 ס"מ) עד להזהבה (כ- 2 דקות בכל צד).
מוציאים לנייר סופג ומגישים עם אבקת סוכר.
מומלץ להגיש לצד רוטב שוקולד.

רוטב השוקולד:

בסיר קטן מרתיחים את השמנת.
לאחר הרתיחה יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות