מתכון |

לביבות תפוח-עץ

מקורן של הלביבות בחבל פיימונטה שבצפון מערב איטליה, ונהוג להכין אותן לקראת חג המולד. במסעדות באזור ניתן אף למצוא אותן כתוספת למנת בשר

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:20 לביבות
לביבות תפוח עץצילום: דודו בכר

רכיבים

  • 3 תפוחי גרנד סמית מגוררים וסחוטים

  • 70 גרם קמח (חצי כוס)

  • 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית)

  • 10 גרם סוכר (1 כף)

  • 5 גרם קינמון (1 כפית)

  • גרידה מתפוז אחד

  • 2 ביצים

  • כפית תמצית וניל

  • שמן לטיגון (2 כוסות)

  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

בקערה מערבבים את כל המרכיבים למעט השמן לטיגון ואבקת הסוכר.
במחבת יוצקים את השמן. על אש בינונית מטגנים את הלביבות כ- 2 דקות מכל צד עד להזהבה.
מעבירים לנייר סופג ומגישים עם אבקת סוכר.
מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ