לביבות ריקוטה וקינמון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לביבות ריקוטה וקינמון

אפשר לאכול אותן גם חמות וגם קרות. מקורן מדרום איטליה, ובכל חג קתולי ישנה מסורת להכין את הלביבות. השילוב בין הריקוטה לקינמון מעניק לגבינה הנייטרלית טעם עמוק

15 לביבות דרגת קושי: קל
לביבות ריקוטה וקינמון
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

100 גרם קמח (3/4 כוס)

200 גרם ריקוטה מסוננת

2 ביצים

50 גרם סוכר (רבע כוס)

5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית)

גרידה מתפוז אחד

10 גרם קינמון (כפית 1)

30 מ"ל חלב (2 כפות)

שמן לטיגון

סוכר להגשה

קרם שנטלי:

250 מ"ל (חבילה) שמנת מתוקה

30 גרם(3 כפות) סוכר

50 גרם (5 כפות) אינסטנט וניל

הוראות הכנה

מסננים את הריקוטה בחיתול בד כחצי שעה וסוחטים קלות.
בקערה גדולה מניחים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
במחבת (חשוב במחבת טפלון) שמים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הלביבות כ- 2 דקות כל צד עד להזהבה.
מעבירים לנייר סופג וטובלים בסוכר.
מומלץ להגיש לצד קרם שנטלי.

קרם שנטלי:

בקערת מיקסר שוקלים את כל המרכיבים ומקציפים במהירות בינונית כ- 5 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות