מתכון

לביבות גבינה וחמוציות

בלביבות האלה, התוספת של החמוציות מאזנת את הטעמים וגורמת למשחק בפה של חמוץ ומתוק וכן למרקם של רך ומעט קראנצ'י

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:20 לביבות
לביבות גבינה וחמוציות

רכיבים

  • 500 גרם גבינה טוב טעם
  • 3 ביצים
  • 50 גרם חמוציות (1/2 כוס)
  • 40 גרם קמח (4 כפות)
  • 80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)
  • גרידה מלימון אחד
  • 40 גרם סוכר (3 כפות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שמן לטיגון (כוס 1)
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

בקערה מניחים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
יוצקים למחבת רחבה את השמן (הטיגון לא מתבצע בשמן עמוק) ומטגנים על אש בינונית. בעזרת 2 כפות מעבירים את הלביבות למחבת ומשטחים מעט בעזרת הכפות.
מטגנים את הלביבות כ- 2 דקות מכל צד עד להזהבה.
מעבירים לנייר סופג ומפזרים אבקת סוכר.

הצעה לשדרוג הלביבה -  לקצוץ שוקולד לבן 100 גרם (חפיסה) ולהוסיף למסה לפני הטיגון.

תגובות