מתכון

לטקס מסורתיים

לביבות תפוחי אדמה של חנוכה בביצוע מסורתי קלאסי

מיכל רכלבסקי, קונדיטורית אורחת
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מיכל רכלבסקי, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:40 לביבות
לטקעס מסורתיים

תגיות:

רכיבים

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים (730 גרם)
  • 1 בצל בינוני (120 גרם)
  • 3 ביצים
  • 9 כפות קמח גדושות (135 גרם)
  • 1.5 כפיות מלח
  • קורט פלפל שחור
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

טוחנים את תפוחי האדמה עד לעיסה פירורית במעבד מזון. סוחטים מעט את הנוזלים ושמים בקערה. טוחנים גם את הבצל במעבד מזון ומוסיפים לתפוחי האדמה (עם הנוזלים).
מוסיפים את שאר המרכיבים: מלח, פלפל שחור, ביצים וקמח ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת (השמן צריך להיות בגובה של כמחצית מגובה הלביבה) וכשהשמן חם מוסיפים לו את הלביבות שיוצרים בכף.
מטגנים צד אחד כמה דקות עד להשחמה והופכים את הלביבה לעוד כמה דקות עד להשחמה נוספת. מספיגים בנייר סופג ומגישים חם. ניתן לחמם שוב בתנור.

תגובות