מתכון

לביבות גזר ושקדים

מטוגנות או אפויות

מיכל רכלבסקי, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מיכל רכלבסקי, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:15 לביבות
לביבות גזר ושקדים

רכיבים

  • 3 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים גס (175 גרם)
  • 1 בצל בינוני (120 גרם)
  • 2 ביצים
  • חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה או כוסברה
  • 3 כפות קמח גדושות (45 גרם)
  • 30 גרם שיבולת שועל טחונה גס
  • 30 גרם שקדים טחונים גס
  • 20 גרם שקדים קלויים טחונים גס
  • חצי כפיות מלח
  • קורט פלפל שחור
  • שמן לטיגון או לשימון תבנית

הוראות הכנה

טוחנים את הבצל במעבד מזון ושמים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים: גזר, שיבולת שועל, שקדים טחונים, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, ביצים וקמח ומערבבים היטב.
טיגון: מחממים שמן במחבת (השמן צריך להיות בגובה של כמחצית מגובה הלביבה) וכשהשמן חם מוסיפים לו את הלביבות שיוצרים בכף. מטגנים צד אחד כמה דקות עד להשחמה והופכים את הלביבה לעוד כמה דקות עד להשחמה נוספת. מספיגים בנייר סופג. ומגישים חם. ניתן לחמם שוב בתנור.

אפייה: מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. עם ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות ומסדרים עם רווחים על תבנית עם נייר אפיה משומן קלות. ניתן גם להתיז מעט שמן על הלביבות עצמן. אופים כ-20 דקות עד להשחמה ועד שהלביבה יציבה.

תגובות