לביבות גזר ושקדים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לביבות גזר ושקדים

מטוגנות או אפויות

15 לביבות דרגת קושי: קל
לביבות גזר ושקדים
אמיל סלמן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 2

רכיבים

3 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים גס (175 גרם)

1 בצל בינוני (120 גרם)

2 ביצים

חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה או כוסברה

3 כפות קמח גדושות (45 גרם)

30 גרם שיבולת שועל טחונה גס

30 גרם שקדים טחונים גס

20 גרם שקדים קלויים טחונים גס

חצי כפיות מלח

קורט פלפל שחור

שמן לטיגון או לשימון תבנית

הוראות הכנה

טוחנים את הבצל במעבד מזון ושמים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים: גזר, שיבולת שועל, שקדים טחונים, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, ביצים וקמח ומערבבים היטב.
טיגון: מחממים שמן במחבת (השמן צריך להיות בגובה של כמחצית מגובה הלביבה) וכשהשמן חם מוסיפים לו את הלביבות שיוצרים בכף. מטגנים צד אחד כמה דקות עד להשחמה והופכים את הלביבה לעוד כמה דקות עד להשחמה נוספת. מספיגים בנייר סופג. ומגישים חם. ניתן לחמם שוב בתנור.

אפייה: מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. עם ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות ומסדרים עם רווחים על תבנית עם נייר אפיה משומן קלות. ניתן גם להתיז מעט שמן על הלביבות עצמן. אופים כ-20 דקות עד להשחמה ועד שהלביבה יציבה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות