מתכון |

הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזו

הפריטלה די ריזו משלבת בין האורז האיטלקי לווניל שבא לידי ביטוי במגוון קינוחים מקומיים ויוצר נס חנוכה קטן

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזו
אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
30 יחידות

לביבות הפריטלה האיטלקיות מגיעות במקור מוונציה והיו למאכל חגיגי אותו מגישים רק בזמן קרנבל המסיכות המתקיים בכל שנה בחודש פברואר ועל כן נחשב למאכל שנועד להמתיק ולחמם גם יחד.

רכיבים

  • 1 ליטר חלב (1 שקית)

  • 200 גרם אורז עגול (כוס 1)

  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)

  • 70 גרם קמח (חצי כוס)

  • 2 ביצים

  • 5 גרםאבקת אפייה (חצי שקית)

  • תמצית וניל (2 כפות)

  • גרידת לימון מלימון אחד

  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

בסיר מניחים את האורז, החלב, הסוכר ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לספיגת החלב למשך כ- 15 דקות (חשוב לא לייבש את האורז – בישול כמו ריזוטו).
מעבירים לקירור כשעה.
לאחר שהאורז התקרר מוסיפים אבקת אפייה, ביצים וקמח ומערבבים היטב.
בעזרת שתי כפות מטגנים בשמן עמוק את כדורי האורז עד לקבלת צבע זהוב.
מסננים את הכדורים ומעבירים לנייר סופג.
מפזרים סוכר על כדורי האורז מיד לאחר הטיגון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ