הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזו

הפריטלה די ריזו משלבת בין האורז האיטלקי לווניל שבא לידי ביטוי במגוון קינוחים מקומיים ויוצר נס חנוכה קטן

30 יחידות דרגת קושי: קל
הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזו
מוטי מילרוד

לביבות הפריטלה האיטלקיות מגיעות במקור מוונציה והיו למאכל חגיגי אותו מגישים רק בזמן קרנבל המסיכות המתקיים בכל שנה בחודש פברואר ועל כן נחשב למאכל שנועד להמתיק ולחמם גם יחד.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 ליטר חלב (1 שקית)

200 גרם אורז עגול (כוס 1)

100 גרם סוכר (חצי כוס)

70 גרם קמח (חצי כוס)

2 ביצים

5 גרםאבקת אפייה (חצי שקית)

תמצית וניל (2 כפות)

גרידת לימון מלימון אחד

שמן לטיגון

הוראות הכנה

בסיר מניחים את האורז, החלב, הסוכר ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לספיגת החלב למשך כ- 15 דקות (חשוב לא לייבש את האורז – בישול כמו ריזוטו).
מעבירים לקירור כשעה.
לאחר שהאורז התקרר מוסיפים אבקת אפייה, ביצים וקמח ומערבבים היטב.
בעזרת שתי כפות מטגנים בשמן עמוק את כדורי האורז עד לקבלת צבע זהוב.
מסננים את הכדורים ומעבירים לנייר סופג.
מפזרים סוכר על כדורי האורז מיד לאחר הטיגון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות