שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזו

הפריטלה די ריזו משלבת בין האורז האיטלקי לווניל שבא לידי ביטוי במגוון קינוחים מקומיים ויוצר נס חנוכה קטן

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזו
הלביבה האיטלקית - פריטלה די ריזוצילום: מוטי מילרוד
אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:30 יחידות

לביבות הפריטלה האיטלקיות מגיעות במקור מוונציה והיו למאכל חגיגי אותו מגישים רק בזמן קרנבל המסיכות המתקיים בכל שנה בחודש פברואר ועל כן נחשב למאכל שנועד להמתיק ולחמם גם יחד.

רכיבים

  • 1 ליטר חלב (1 שקית)
  • 200 גרם אורז עגול (כוס 1)
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 70 גרם קמח (חצי כוס)
  • 2 ביצים
  • 5 גרםאבקת אפייה (חצי שקית)
  • תמצית וניל (2 כפות)

הוראות הכנה

בסיר מניחים את האורז, החלב, הסוכר ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לספיגת החלב למשך כ- 15 דקות (חשוב לא לייבש את האורז – בישול כמו ריזוטו).
מעבירים לקירור כשעה.
לאחר שהאורז התקרר מוסיפים אבקת אפייה, ביצים וקמח ומערבבים היטב.
בעזרת שתי כפות מטגנים בשמן עמוק את כדורי האורז עד לקבלת צבע זהוב.
מסננים את הכדורים ומעבירים לנייר סופג.
מפזרים סוכר על כדורי האורז מיד לאחר הטיגון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ