קרוקטים- הגרסה ההולנדית ללביבות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קרוקטים- הגרסה ההולנדית ללביבות

הקרוקטים ההולנדיים הם טייק-אוף למאכל שמקורו בשכנה, צרפת. משמעות השם בצרפתית: "לכרסם". את המנה יש להגיש ממש חמה

20 לביבות דרגת קושי: קל
קרוקטים- הגרסה ההולנדית ללביבות
מוטי מילרוד
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

בצל קצוץ דק

3 תפוחי אדמה גדולים שלמים מבושלים

כוס פטרוזיליה קצוצה

ביצה

מעט שמיר קצוץ

מלח פלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

לציפוי:

צלוחית עם קמח

ביצה טרופה

פירורי לחם (לא מתובלים)

 

 

הוראות הכנה

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל שקצצנו עד הזהבה.

מקלפים את תפוחי האדמה שבישלנו ומועכים היטב לקבלת מחית חלקה ומוסיפים אליה את הבצל המטוגן ויתר המרכיבים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובות אחידה.

מצננים את המסה, ויוצרים ממנה מעין אצבעות או גלילים קטנים.

מסדרים בתבנית ומכניסים למקרר למשך שעה עד קירור מוחלט והתייצבות.

לאחר שהגלילים התקררו, מחממים במחבת שמן עמוק מספיק לטיגון.

מצפים כל גליל בקמח, ביצה ואז פירורי הלחם (כמו שניצל).

מטגנים את הגלילים עד קבלת גוון זהוב.

מומלץ להגיש את הקרוקטים חמים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות