מתכון

קרוקטים- הגרסה ההולנדית ללביבות

הקרוקטים ההולנדיים הם טייק-אוף למאכל שמקורו בשכנה, צרפת. משמעות השם בצרפתית: "לכרסם". את המנה יש להגיש ממש חמה

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:20 לביבות
קרוקטים- הגרסה ההולנדית ללביבות
קרוקטים- הגרסה ההולנדית ללביבותצילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • בצל קצוץ דק
  • 3 תפוחי אדמה גדולים שלמים מבושלים
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ביצה
  • מעט שמיר קצוץ
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון

לציפוי:

  • צלוחית עם קמח
  • ביצה טרופה
  • פירורי לחם (לא מתובלים)

הוראות הכנה

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל שקצצנו עד הזהבה.

מקלפים את תפוחי האדמה שבישלנו ומועכים היטב לקבלת מחית חלקה ומוסיפים אליה את הבצל המטוגן ויתר המרכיבים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובות אחידה.

מצננים את המסה, ויוצרים ממנה מעין אצבעות או גלילים קטנים.

מסדרים בתבנית ומכניסים למקרר למשך שעה עד קירור מוחלט והתייצבות.

לאחר שהגלילים התקררו, מחממים במחבת שמן עמוק מספיק לטיגון.

מצפים כל גליל בקמח, ביצה ואז פירורי הלחם (כמו שניצל).

מטגנים את הגלילים עד קבלת גוון זהוב.

מומלץ להגיש את הקרוקטים חמים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ