שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

ערוק: הלביבות העיראקיות

לביבת הערוק הפכה למאכל פופולארי בארץ עוד מתקופת העליות ועוד ניתן למצוא אותה כתוספת למנת סביח טובה או במסעדות אותנטיות שנאמנות למקור. בין אם בפיתה או צלחת, כחלק ממנת סביח או פשוט לבד

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:12 לביבות
ערוק: הלביבות העיראקיות
ערוק: הלביבות העיראקיותצילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה גדולים מגורדים
  • 2 ביצים

הוראות הכנה

סוחטים היטב בעזרת כפות הידיים את תפוח האדמה והבצל שגירדנו.

בקערה, מערבבים היטב את תפוח האדמה והבצל עם הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים, עד קבלת מסה אחידה.

מחממים שמן בגובה ס"מ במחבת, ומניחים תלולית של מסה בשמן החם בעזרת כף ומעט משטחים אותה. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד קבלת גוון זהוב.

מומלץ להגיש בליווי טחינה וחצילים מטוגנים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ