ערוק: מתכון ללביבות ירק עיראקיות

לביבת הערוק הפכה למאכל פופולארי בארץ עוד מתקופת העליות ועוד ניתן למצוא אותה כתוספת למנת סביח טובה או במסעדות אותנטיות שנאמנות למקור. בין אם בפיתה או צלחת, כחלק ממנת סביח או פשוט לבד

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
מנות:12 לביבות
ערוק: הלביבות העיראקיותצילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה גדולים מגורדים

  • בצל מגורר

  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

  • 2 ביצים

  • כף גדושה קמח

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • רבע כפית כמון

  • קורט פפריקה

  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

סוחטים היטב בעזרת כפות הידיים את תפוח האדמה והבצל המגורר.

בקערה, מערבבים היטב את תפוח האדמה והבצל עם הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים, עד קבלת מסה אחידה.

מחממים מחבת עם שמן בגובה ס"מ. מניחים תלולית של מסה בשמן החם בעזרת כף ומעט משטחים אותה. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד קבלת גוון זהוב.

מומלץ להגיש בליווי טחינה וחצילים מטוגנים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ