מתכון |

לביבת רושטי שוויצרית

הרושטי נחשב למאכל הלאומי בכל האיזורים של שוויץ הגרמנית ונחשב למאסט בארוחות הבוקר המקומיות לאורך כל השנה. המתכון הפשוט הזה נסגר עם המלצה לשמנת חמוצה עם עירית קצוצה

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
לביבת רושטי שוויצרית צילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • 7 תפוחי אדמה בינוניים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בפומפייה דקה או במעבד מזון.

מתבלים במלח ופלפל.

במחבת מחממים 3 כפות שמן, בצורה שיכסה את תחתית המחבת ומעבירים את תפוחי האדמה המגורדים למחבת ומהדקים מעט.

מטגנים כ-2 דקות על להבה גבוהה ומנמיכים את הלהבה לעוד כ-5 דקות, עד הזהבה קלה, והופכים על צידה השני לטיגון נוסף של כ-3 דקות עד קבלת גוון זהוב.

מומלץ להגיש את הרושטי בליווי שמנת חמוצה עם עירית קצוצה

לשדרוג, ניתן להוסיף לתפוחי האדמה המגורדים בצל מגורד או פטרוזיליה קצוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ