עמוס חיון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עמוס חיון, שף אורח
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים 

  • 1 בצל לבן בינוני מקולף

  • 1 עגבנייה רכה

  • פטרוזיליה קצוצה (זר)

  • חופן בצל ירוק קצוץ

  • 2 ביצים

  • 3 כפות קמח

  • 1 כפית כמון

  • מלח ופלפל גרוס

  • שמן לטיגון (2 כוסות)

הוראות הכנה

 בעזרת פומפייה מגררים את תפוח האדמה, הבצל והעגבנייה. 

 מוסיפים חופן מהפטרוזיליה הקצוצה והבצל ירוק. 

מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים למסה אחידה. אם המסה דחוסה מדי אפשר להוסיף עוד ביצה ובמקרה שהמסה רכה מדי אפשר להוסיף עוד כף קמח. 

 על אש בינונית מניחים מחבת כבדה ומחממים שתי כוסות שמן קנולה. 

 כאשר השמן חם מניחים בעזרת כף עץ מהמלית לתוך השמן. מטגנים כ-5 דקות בצד הראשון והופכים. כאשר הלביבות שחומות בצד השני מוצאים מהשמן ומניחים על נייר סופג. 

מגישים עם שמנת חמוצה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ