שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

מיני סופגניות איטלקיות

זה הזמן להתמכר למיני סופגניות בסגנון איטלקי, שילוב של בצק בריוש אוורירי ומטוגן בשמן עמוק ולאחר מכן מגולגל בסוכר וקינמון

עמוס חיון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עמוס חיון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מיני סופגניות
מיני סופגניות איטלקיות צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 1/3 כוס ריוויון
  • 230 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 4 כוסות קמח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 6 ביצים בגודל L
  • 2 כפיות וניל איכותי

הוראות הכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים ריוויון, שמרים, קמח, ביצים, מלח, אגוז מוסקט, וניל במהירות בינונית.
כאשר החומרים מתאחדים למסה, מתחילים להוסיף בהדרגה את קוביות החמאה.
ממשיכים לערבב ולאחד לבצק עוד כ-5 דקות.
מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים כ-30 דקות במקום חמים.
לאחר שהבצק גדל והכפיל את נפחו, מעבירים למשטח עבודה לשים שוב.
מחלקים לכדורים של 25 גרם (קטנים), מתפיחים עוד כ- 10 דקות.
מטגנים את הסופגניות הקטנות בשמן עמוק.

טיפ חשוב! לא לטגן את הספוגניות בשמן חם מאוד, ולמי שיש מדחום - שהשמן לא יעבור 180 מעלות

כאשר הסופגניות זהובות מניחים על נייר סופג ולאחר מכן מגלגלים בסוכר וקינמון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ