מתכוןמתכון |

עוגות מיני לימון עדינות

מרקמן של המענגות האלה נע בתפר שבין עוגייה לעוגה קטנטנה וטעמן חמצמץ עדין. הן נפלאות לאירוח שכן ניתן לאפות אותן מראש ולהקפיא

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגות מיני לימון עדינות
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל

לפני ההגשה חממו אותן מספר דקות ליצירת קרום פריך

רכיבים

  • 2 ביצים

  • 170 גר' (3/4 כוס + כף) סוכר

  • מעט מלח

  • גרידה מלימון אחד

  • 50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

  • 80 מ"ל (שליש כוס) שמנת מתוקה

  • 140 גר' (כוס) קמח מעורבב עם חצי כפית שמרים יבשים

לתערובת הלימון:

  • 2 כפות אבקת סוכר

  • 5 כפות מיץ לימון

הוראות הכנה

בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים, סוכר, גרידת לימון ומעט מלח עד קבלת תערובת תפוחה. מוסיפים חמאה, מערבלים דקה, מוסיפים שמנת מתוקה ואת תערובת הקמח. מערבבים קלות. מכסים ומשהים מחוץ למקרר למשך 30 דקות. מערבבים בקערה קטנה אבקת סוכר ומיץ לימון. מחממים תנור ל-200 מעלות. מזליפים או ממלאים בעזרת כפית תבנית שקעים קטנים מסיליקון, בכל צורה שתבחרו, ואופים 11-8 דקות (תלוי בגודל השקעים). מברישים בנדיבות את פני העוגיות בתערובת מיץ הלימון ואופים עוד דקה. ממתינים כמה דקות לפני השחרור מהתבנית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ