עוגת לימון עם משמשים מיובשים בוויסקי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת לימון עם משמשים מיובשים בוויסקי

לעוגה הנפלאה הזו אלף טעמים ומרקמים. בסיסה חמצמץ מתקתק, מעליו מונח ציפוי עליון של משמשים מקורמלים ששרו בוויסקי ולימון - שילוב שמעניק לה מרקם קראנצ'י ודביק

דרגת קושי: קל
עוגת לימון עם משמשים בוויסקי סאוור
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

למשמשים:

150 גרם משמשים מיובשים

3 כפות וויסקי

2 כפות מיץ לימון

25 גר' חמאה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום

לבצק:

150 גרם סוכר

125 גרם חמאה רכה

גרידה מלימון לימון

2 ביצים

175 גרם (כוס ורבע) קמח רגיל

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1 מכל שמנת חמוצה של פעם

לתערובת הלימון:

כף וחצי אבקת סוכר

50 מ"ל מיץ לימון

הוראות הכנה

משרים משמשים, וויסקי ולימון למשך חצי שעה, מערבבים מפעם לפעם, מסננים ושומרים כף מהמשרה. גוזרים מלבן מנייר אפייה בגודל תחתית התבנית (אינגליש קייק או עגולה 22) ומניחים אותו בתבנית משומנת היטב (אין צורך לרפד גם את הדפנות). מחממים מחבת עם חמאה וסוכר חום עד שהיא מבעבעת והסוכר נמס, מסירים מהאש ומוזגים מיד לתבנית באופן אחיד שיכסה את נייר האפייה. מסדרים את המשמשים המסוננים מעל תערובת החמאה.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מנפים יחד את החומרים היבשים. בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר, חמאה וגרידת לימון עד קבלת תערובת תפוחה. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים. מוסיפים לסירוגין ובהדרגה את הקמח, השמנת החמוצה וכף ממשרה המִשמשים ומערבלים מעט מאוד. עורמים את הבלילה על המשמשים ואופים 35 דקות. מוציאים מהתנור ומוזגים, כף אחר כף, את הסירופ על העוגה החמה, מצננים עשר דקות. הופכים על צלחת הגשה ומגישים בטמפרטורת החדר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות