מרק בטטה קרמי עם טוויסט חריף-חמוץ - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק בטטה קרמי עם טוויסט חריף-חמוץ

מרק ירקות בשליטת הירק הכתום, עם טוויסטי חריף-חמוץ-מתוק שמבדיל אותו משאר "הכתומים הרגילים"

8 סועדים דרגת קושי: בינוני
מרק בטטה
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 ק"ג בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות

150 גרם גזר מקולף וחתוך לקוביות

150 גרם בצל לבן מקולף וחתוך לקוביות

150 גרם סלרי חתוך לקוביות

20 גרם שום פרוס גרידה מתפוז אחד

30 גרם ג'ינג'ר מקולף וחתוך לקוביות

תימין 10 גבעולים (רק העלים)

חצי כף סוכר לבן

חצי כפית פלפל שאטה גרוס (לא חובה)

100 גרם חמאה

מיץ מתפוז אחד (המגורד)

150 מ"ל שמנת מתוקה

1.200 ליטר מים

10 גרם אבקת מרק

פלפל

מלח

אגוז מוסקט

הוראות הכנה

מחממים סיר על להבה בינונית וממיסים בו את החמאה. 

מוסיפים לסיר את הירקות בהפרשים של דקה ביניהם לפי הסדר הבא: בצל לבן, גזר, סלרי ושום. 

מוסיפים תוך כדי ערבוב את המרכיבים היבשים: פלפל שאטה, אגוז מוסקט, תימין, שורש ג'ינג'ר וגרידת תפוז. 

מוסיפים את הבטטה ומערבבים עם שאר המרכיבים במשך כדקה. 

מוסיפים תוך כדי ערבוב את הנוזלים: מיץ תפוז, שמנת ומים. 

מתבלים במלח, פלפל וסוכר, ולאחר מכן מכסים עם מכסה וממשיכים לבשל למשך 30-40 דקות על אש בינונית.  

לאחר שהמרק מוכן, מורידים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. 

הערה: במהלך הבישול יעלה קצף אפרפר על גבי המרק. יש להסירו בעזרת כף על מנת למנוע טעם לוואי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות