מתכון

מרק בטטה קרמי עם טוויסט חריף-חמוץ

מרק ירקות בשליטת הירק הכתום, עם טוויסטי חריף-חמוץ-מתוק שמבדיל אותו משאר "הכתומים הרגילים"

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:8 סועדים
זמן בישול:45 דקות
מרק בטטה

תגיות:

רכיבים

  • 1 ק"ג בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות
  • 150 גרם גזר מקולף וחתוך לקוביות
  • 150 גרם בצל לבן מקולף וחתוך לקוביות
  • 150 גרם סלרי חתוך לקוביות
  • 20 גרם שום פרוס גרידה מתפוז אחד
  • 30 גרם ג'ינג'ר מקולף וחתוך לקוביות
  • תימין 10 גבעולים (רק העלים)
  • חצי כף סוכר לבן
  • חצי כפית פלפל שאטה גרוס (לא חובה)
  • 100 גרם חמאה
  • מיץ מתפוז אחד (המגורד)
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1.200 ליטר מים
  • 10 גרם אבקת מרק
  • פלפל
  • מלח
  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה

מחממים סיר על להבה בינונית וממיסים בו את החמאה. 

מוסיפים לסיר את הירקות בהפרשים של דקה ביניהם לפי הסדר הבא: בצל לבן, גזר, סלרי ושום. 

מוסיפים תוך כדי ערבוב את המרכיבים היבשים: פלפל שאטה, אגוז מוסקט, תימין, שורש ג'ינג'ר וגרידת תפוז. 

מוסיפים את הבטטה ומערבבים עם שאר המרכיבים במשך כדקה. 

מוסיפים תוך כדי ערבוב את הנוזלים: מיץ תפוז, שמנת ומים. 

מתבלים במלח, פלפל וסוכר, ולאחר מכן מכסים עם מכסה וממשיכים לבשל למשך 30-40 דקות על אש בינונית.  

לאחר שהמרק מוכן, מורידים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. 

הערה: במהלך הבישול יעלה קצף אפרפר על גבי המרק. יש להסירו בעזרת כף על מנת למנוע טעם לוואי.

תגובות