מתכון |

מרק בטטה קרמי עם טוויסט חריף-חמוץ

מרק ירקות בשליטת הירק הכתום, עם טוויסטי חריף-חמוץ-מתוק שמבדיל אותו משאר "הכתומים הרגילים"

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
דרגת קושי:בינוני
מנות:8 סועדים
זמן בישול:45 דקות
צילום: תומר אפלבאום

תגיות קשורות:

רכיבים

  • 1 ק"ג בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות

  • 150 גרם גזר מקולף וחתוך לקוביות

  • 150 גרם בצל לבן מקולף וחתוך לקוביות

  • 150 גרם סלרי חתוך לקוביות

  • 20 גרם שום פרוס גרידה מתפוז אחד

  • 30 גרם ג'ינג'ר מקולף וחתוך לקוביות

  • תימין 10 גבעולים (רק העלים)

  • חצי כף סוכר לבן

  • חצי כפית פלפל שאטה גרוס (לא חובה)

  • 100 גרם חמאה

  • מיץ מתפוז אחד (המגורד)

  • 150 מ"ל שמנת מתוקה

  • 1.200 ליטר מים

  • 10 גרם אבקת מרק

  • פלפל

  • מלח

  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה

מחממים סיר על להבה בינונית וממיסים בו את החמאה. 

מוסיפים לסיר את הירקות בהפרשים של דקה ביניהם לפי הסדר הבא: בצל לבן, גזר, סלרי ושום. 

מוסיפים תוך כדי ערבוב את המרכיבים היבשים: פלפל שאטה, אגוז מוסקט, תימין, שורש ג'ינג'ר וגרידת תפוז. 

מוסיפים את הבטטה ומערבבים עם שאר המרכיבים במשך כדקה. 

מוסיפים תוך כדי ערבוב את הנוזלים: מיץ תפוז, שמנת ומים. 

מתבלים במלח, פלפל וסוכר, ולאחר מכן מכסים עם מכסה וממשיכים לבשל למשך 30-40 דקות על אש בינונית.  

לאחר שהמרק מוכן, מורידים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. 

הערה: במהלך הבישול יעלה קצף אפרפר על גבי המרק. יש להסירו בעזרת כף על מנת למנוע טעם לוואי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ