מרק הפו המפורסם של מסעדת האנוי

מנה וייטנאמית ארומטית במיוחד, הודות לשלל התבלינים בה ועבור קצת השקעה, מתקבל פה מרק עשיר טעמים שהוא ארוחה

איתי חיימוביץ', שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איתי חיימוביץ', שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מרק פו של מסעדת "האנוי" ומקלות אכילה
מרק פו של מסעדת "האנוי"צילום: אורן זיו

רכיבים

  • מים
  • שורש ג'ינג'ר באורך 20 ס"מ
  • 3 בצלים
  • 1 עוף שלם, חתוך על העצם
  • 3 תרמילי הל
  • 3 מסמרי ציפורן
  • 1 מקל קינמון
  • 3 כוכבי אניס
  • 1 כפית גרגירי פלפל לבן
  • 1 כף זרעי כמון
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף רוטב דגים
  • אטריות אורז רחבות (מוכנות מראש, לפי הוראות יצרן)
  • לעיטור: בצל ירוק, שאלוטס מיובשים, נבטים, עלי כוסברה ובזיליקום טריים ופלפל צ'ילי אדום (אם רוצים)

הוראות הכנה

1. צולים על הגריל או בתנור ג'ינג'ר ובצל ולאחר מכן מוסיפים לסיר עם המים. מוסיפים עוף שלם חתוך על העצם (כדי להרוויח טעם) ומבשלים כ-10 דקות.

2. על מחבת קולים מעט את ההל, הציפורן, הקינמון, גרגרי הפלפל הלבן, זרעי הכמון וזרעי כוסברה.

3. מכניסים את התבלינים לתוך שקית תבלינים, מוסיפים למרק ומוציאים אחרי רבע שעה (כדי שהתבלינים לא ישתלטו). מוסיפים מלח, סוכר ורוטב דגים לפי הטעם.

4. מוציאים את העוף מהמרק, מפרקים ממנו את כל הבשר ומניחים בצד. את העצמות שנותרו מחזירים למרק וממשיכים לבשל עוד כ-3/4 שעה.

5. בצלחת הגשה מסדרים בנדיבות את אטריות האורז ומעליהן מוזגים את המרק עם הכמות הרצויה מבשר העוף.

6. מעטרים על בצל ירוק, שאלוטס מיובשים, נבטים ועלי כוסברה ובזיליקום טריים. מי שאוהבים חריף יכולים להוסיף גם פרוסות דקות של פלפלי צ'ילי, ולהגיש. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ