מתכון |

מרק בצל, פטריות וגזר עם צ'יפס בטטה

מרק ירקות רגיל שהופך למיוחד בעזרת עלים מיוחדים (כמו עלי צנונית), וליוצא מהכלל בעזרתו של הטוגן - חברו הטוב ביותר של האדם

קים רווה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק פטריות, בצל וגזר
מרק פטריות, בצל וגזרצילום: Danylana / Getty Images / iStockphoto
קים רווה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:8 סועדים
זמן בישול:45 דקות

במרק משתמשים בעלי צנוניות שמטגנים ומוסיפים למרק. אפשר להסתדר גם בלעדיהם. את הצנוניות אפשר לשמור ולהכין עמן בהמשך סלט.

רכיבים

למרק:

  • 1 קילו זר צנוניות, כולל העלים
  • 1 קילו גזר
  • 250 גרם פטריות שמפניון טריות
  • ראש של שורש סלרי
  • בצל גדול

לצ'יפס:

  • בטטה בינונית

לתיבול המרק:

  • מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה - לפי הטעם

הוראות הכנה

קוצצים את ירקות השורש (הגזר, הסלרי והבצל) לקוביות.

חותכים את הפטריות לרבעים. 

מטגנים קלות את ירקות השורש בשמן זית (להביא לכדי הזהבה קלה).

מוסיפים 2 ליטר מים ומתבלים בתבלינים לפי הטעם.

לאחר שהמרק רתח, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ-90 דקות (או עד שהשורשים רכים).

חותכים את עלי הצנונית, שוטפים אותם היטב. במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את העלים החתוכים עם מלח, פלפל ומעט שום. מוסיפים אותם למרק ב-10 דקות האחרונות שהמרק מתבשל.

במקביל, מקלפים בטטה עם קולפן לרצועות צי'פס. מקמחים ומטגנים בשמן עמוק עד שמתקשה.

מייבשים את צ'יפס הבטטה.

מוזגים את המרק לצלחת הגשה ומניחים מעל את צ'יפס הבטטה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ