מרק עלי צנון, בצל וגזר עם צ'יפס בטטה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עלי צנון, בצל וגזר עם צ'יפס בטטה

מרק ירקות רגיל שהופך למיוחד בעזרת עלים מיוחדים, וליוצא מהכלל בעזרתו של הטוגן - חברו הטוב ביותר של האדם

8 סועדים דרגת קושי: בינוני
מרק גזר
ãåøòí âåðè
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

למרק:

1 קילו זר צנוניות

1 קילו גזר

250 גרם פטריות שמפניון טריות

ראש של שורש סלרי

בצל גדול

לצ'יפס:

בטטה בינונית

לתיבול המרק:

מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה - לפי הטעם

הוראות הכנה

קוצצים את ירקות השורש (הגזר, הסלרי והבצל) לקוביות.

חותכים את הפטריות לרבעים. 

מטגנים קלות את ירקות השורש בשמן זית (להביא לכדי הזהבה קלה).

מוסיפים 2 ליטר מים ומתבלים בתבלינים לפי הטעם.

לאחר שהמרק רתח, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ-90 דקות (או עד שהשורשים רכים).

את עלי הצנון מטגנים בנפרד עם מלח, פלפל ומעט שום. מוסיפים אותן למרק ב-10 דקות האחרונות שהמרק מתבשל.

במקביל, מקלפים בטטה עם קולפן לרצועות צי'פס. מקמחים ומטגנים בשמן עמוק עד שמתקשה.

מייבשים את צ'יפס הבטטה.

מוזגים את המרק לצלחת הגשה ומניחים מעל את צ'יפס הבטטה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות