מתכון

מרק עלי צנון, בצל וגזר עם צ'יפס בטטה

מרק ירקות רגיל שהופך למיוחד בעזרת עלים מיוחדים, וליוצא מהכלל בעזרתו של הטוגן - חברו הטוב ביותר של האדם

קים רווה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קים רווה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:8 סועדים
זמן בישול:45 דקות
מרק גזר

רכיבים

למרק:

  • 1 קילו זר צנוניות
  • 1 קילו גזר
  • 250 גרם פטריות שמפניון טריות
  • ראש של שורש סלרי
  • בצל גדול

לצ'יפס:

  • בטטה בינונית

לתיבול המרק:

  • מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה - לפי הטעם

הוראות הכנה

קוצצים את ירקות השורש (הגזר, הסלרי והבצל) לקוביות.

חותכים את הפטריות לרבעים. 

מטגנים קלות את ירקות השורש בשמן זית (להביא לכדי הזהבה קלה).

מוסיפים 2 ליטר מים ומתבלים בתבלינים לפי הטעם.

לאחר שהמרק רתח, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ-90 דקות (או עד שהשורשים רכים).

את עלי הצנון מטגנים בנפרד עם מלח, פלפל ומעט שום. מוסיפים אותן למרק ב-10 דקות האחרונות שהמרק מתבשל.

במקביל, מקלפים בטטה עם קולפן לרצועות צי'פס. מקמחים ומטגנים בשמן עמוק עד שמתקשה.

מייבשים את צ'יפס הבטטה.

מוזגים את המרק לצלחת הגשה ומניחים מעל את צ'יפס הבטטה.

תגובות