מתכון: מרק קובה דלעת

זה לא כל כך קשה כמו שזה נראה - כך תכינו בבית קובה ממולא בבשר ששוחה בתוך מרק דלעת

הארץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק קובה דלעת

רכיבים

למרק:

  • 1 בצל גדול
  • 1 עגבנייה גדולה
  • 250 גרם דלעת
  • 2 קישואים בינוניים
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר
  • 1 וחצי כפיות מלח
  • 1 וחצי כפות מיץ לימון
  • 2 ליטרים מים
  • 2 כפות אבקת מרק (אופציונלי)
  • 1 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • חצי כפית פלפל שחור

לבצק הקובה:

  • 3 כוסות סולת
  • ½ כוס מים
  • מלח

למילוי:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 בצלים קצוצים
  • ½ כוס שמן
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה

הכנת הקובה:

מאדים את הבשר על אש קטנה עד שהוא מתרכך. מטגנים את הבצל ומוסיפים אליו את הבשר. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה. אחרי הבישול מורידים מהאש ומקררים. בינתיים מתחילים לעבוד על המרק.

הכנת המרק:

קוצצים את הבצל למרק. חותכים את העגבנייה, הקישואים ואת הדלעת לקוביות גדולות.  מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את רסק העגבניות, סוכר, מלח, מיץ לימון, אבקת מרק, פפריקה ופלפל. מוסיפים גם את הירקות החתוכים. בוחשים היטב ויוצקים מים עד כדי 4\3 מגובה הסיר, מביאים לרתיחה.

עכשיו מתחילים לעבוד על הקובה עצמו. לשים את הסולת, המלח והמים לעיסה רכה. עושים 30 כדורים ומניחים על מגש. בתוך כל כדור יוצרים גומה קטנה. ממלאים בבשר וסוגרים היטב. רק כשכל הכדורים התמלאו מוסיפים בעדינות למרק כדי שלא יתפרקו.

כשכדורי הקובה נכנסים למרק הרותח, בוחשים מעט ומבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות.

ניתן לקשט בהגשה עם גרעיני דלעת קלויים

תגובות