מרק גזר מבושם בג'ינג'ר ודבש

גרסה שונה, עוקצנית ומתקתקה למרק הכתום הקלאסי

מאיה פלמון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאיה פלמון
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
צילום: ãåøòí âåðè

רכיבים

  • 30 גרם חמאה
  • 250 גרם בצלים לבנים פרוסים דק
  • שורש סלרי קטן, קלוף ופרוס
  • 1 קילו גזרים קלופים ופרוסים
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר בפומפייה דקה
  • 2-4 כפות דבש מיץ וקליפה מגורדת מתפוז אחד
  • קליפת לימון מ-1/2 לימון
  • מלח ופלפל לבן גרוס טרי
  • מים
  • שמנת מתוקה אחת - לא חובה

להגשה:

  • שמנת חמוצה
  • גרידת תפוז
  • עלי כוסברה

הוראות הכנה

1. מאדים את הבצל הפרוס עם חמאה בסיר על אש בינונית, עד שהוא הופך לשקוף, אך בלי לאפשר לו להשחים.

2. מוסיפים לסיר גזרים וג'ינג'ר ומערבבים עם הבצל. מאדים כחמש דקות.

3. מוסיפים שתי כפות דבש, מיץ וקליפת תפוז ולימון ומערבבים.

4. מכסים הכל במים, ממליחים, מפלפלים ומרתיחים על אש גבוהה.

5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-50 דקות עד שהגזר מתרכך לגמרי.

6. מורידים את הסיר מהאש, ושומרים כוס מנוזל המרק בצד.

7. טוחנים את המרק בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל ומחזירים לסיר.

8. אם רוצים, זה הזמן להוסיף שמנת מתוקה, להביא לסף רתיחה ולהנמיך את האש.

9. מוסיפים את המרק ששמרנו בצד עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה, מתקנים את התיבול ומוסיפים עוד דבש לפי הטעם.

10. יוצקים את המרק לקערה או לכוס קפה הפוך, מניחים כפית שמנת חמוצה עם מעט גרידת תפוז טרי ו/או כוסברה מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ